Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2013,
18.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Caleb Ewan

Sreda, 10. 4. 2013, 18.24

8 let

Ewan zmagovalec dirke La Cote Picarde, Polanc peti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Avstralec Caleb Ewan je zmagovalec 27. kolesarske dirke La Cote Picarde (1.NC). Na 2. dirki Pokala narodov za mlajše člane je 5. mesto osvojil Slovenec Jan Polanc.

Na štartu 172 kilometrov dolge dirke je bilo 146 kolesarjev. Med njimi je bila tudi peterica Slovencev. Dirka, na kateri je bilo na sporedu sedem gorskih ciljev, se je pričela razpletati 85 kilometrov do cilja, ko je glavnina dovolila pobeg skupini sedmih kolesarjev. Janis Dakteris (Litva), Philip Lindau (Švedska), Mark Džamastagič (Slovenija), Nurbolat Kulimbetov (Kazahstan), Daniel Klemme (Nemčija), Benoit Poitevin (Francija) in Jonathan Dibben (Velika Britanija) je bila sedmerica kolesarjev, ki je poskusila presenetiti glavnino. Slovenec Džamastagič je dobil prva dva gorska cilja, medtem ko je bil na tretjem drugi. Bil je tudi zadnji ubežnik katerega je glavnina ulovila 20 kilometrov do cilja. Na sporedu je bil še en zaključni krog (18 kilometrov). Na vzponu je glavnini pobegnil Simon Yates (Velika Britanija) za katerim so se v beg podali še Kristian Haugaard Jensen (Danska), Caleb Ewan (Avstralija), Jan Polanc (Slovenija) in Sean De Bie (Belgija).

Četverica je hitro ulovila Yatesa s katerim so nato složno narekovali tempo v ospredju. Pet kilometrov do cilja je glavnina za njimi zaostajala 35 sekund, kar je že kazalo na to, da bo peterica uspela v cilj prikolesariti pred glavnino. V šprintu je bil največji favorit Avstralec Ewan, ki je lani na cestni dirki svetovnega prvenstva med mladinci zaostal le za Slovencem Matejem Mohoričem. Ewan je upravičil pričakovanja in slavil zmago. Slovenec Jan Polanc je bil pred pričetkom šprinta v njegovem zavetrju, a so ga tekmeci nato izrinili. Drugo in tretje mesto sta zasedla Sean De Bie in Simon Yates. Polanc je zasedel 5. mesto. V ciljnem šprintu za 6. mesto sta jo skupila Slovenca Tim Mikelj in Luka Pibernik, ki sta pristala na tleh. Odnesla sta jo brez večjih poškodb. Džamastagič je zmagal v skupnem seštevku točkovanja gorskih ciljev.

Ne spreglejte