Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 4. 2008,
19.31

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 18. 4. 2008, 19.31

8 let, 4 mesece

Derangere novi vodilni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zmagovalec 2. etape 18. kolesarske dirke Rhone Alpes Isere je Francoz Jeremie Derangere. Najvišje uvrščeni kolesar Perutnine je bil zopet Radoslav Rogina, ki je bil tokrat osmi.

Današnja 152 kilometrov dolga druga etapa je poskrbela za preobrat v skupni razvrstitvi. ''V današnji etapi je bilo pet gorskih ciljev. Vso etapo je bil tempo maksimalen, saj je bil teren zahteven. V prvem begu smo imeli Fajta. Nato so se skupine polovile med seboj in ponovno je ušla skupina, v kateri smo imeli Kvasino. Slednji je omagal pet kilometrov do cilja. Ni mogel slediti tempu ostalih kolesarjev, med katerimi je bil tudi današnji zmagovalec in novi vodilni v skupnem seštevku. Jutri je pa na sporedu še težja etapa, za katero še ne vem, kako se je bomo lotili,'" je za Sportal povedal športni direktor Perutnine Srečko Glivar.

Jutri bo na sporedu kraljevska etapa letošnje dirke. Slednja bo odločilna za končni vrstni red, saj bo četrta (zadnja) etapa glede na profil le formalnost. Jutri kolesarje čaka 149 kilometrov dolga etapa s šestimi gorskimi cilji. Skupna dolžina klancev znaša 53.2 kilometra. V današnji etapi, kjer se je glavnina popolnoma razbila, je skupna dolžina klancev znašala le 26.7 kilometra. Rogina, ki je trenutno na 3. mestu v skupnem seštevku in vodi v točkovanju za dve majici, ima lepo priložnost, da s solidnim nastopom v etapi zadrži uvrstitev v deseterici najboljših.


Rezultati 2. etape, Charvieu - L'Isle d'Abeau, 152 km:

1. Jeremie Derangere (Fra) SCO Dijon 3;52:16 2. Nicolas Vogondy (Fra) Agritubel +0:16 3. Aleksander Mironov (Rus) Rietumu Bank-Riga 0:59 4. Lars Petter Nordhaug (Nor) Jokker-Bianchi 5. Rasmus Guldhammer (Dan) Designa Kokken 6. Sergej Firsanov (Rus) Rietumu Bank-Riga vsi isti čas 7. Brice Feillu (Fra) CC Nogent Sur Oise 1:09 8. Radoslav Rogina (Hrv) Perutnina Ptuj 9. Ivan Seledkov (Rus) Rietumu Bank-Riga 10. Sander Armee (Bel) Profel Prorace vsi isti čas … 21. Gregor Gazvoda (Slo) Perutnina Ptuj 1:15 39. Mitja Mahorič (Slo) Perutnina Ptuj 1:29 47. Matija Kvasina (Hrv) Perutnina Ptuj 2:00 82. Kristjan Fajt (Slo) Perutnina Ptuj 15:44 84. Jure Kocjan (Slo) Perutnina Ptuj isti čas

Ne spreglejte