Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 8. 2013,
20.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Grega Bole

Sreda, 7. 8. 2013, 20.06

8 let

Bole edini Slovenec na dirki Tour de l'Ain

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S prologom se bo v petek zvečer začela 25. kolesarska dirka Tour de l'Ain. Na dirki, kjer lanske zmage ne bo branil Američan Andrew Talansky, bo kot edini Slovenec nastopil Grega Bole.

Na dirki prve kategorije, ki se bo začela v petek in končala v torek, bodo nastopili kolesarji devetnajstih ekip. Od teh ima sedem ekip licenco Pro Team. Član ene izmed njih (Vacansoleil-DCM) je tudi Grega Bole, ki je že na dirki po Poljski dokazal, da je v vse boljši formi. "Bolj sem počival, kot pa treniral. Danes sem opravil prvi resen trening po vrnitvi z dirke po Poljski," je bil za Sportal kratek Bole. Lani je slovenske barve na dirki zastopal Blaž Jarc, medtem ko je leta 2008 Jani Brajkovič dirko končal na 8. mestu v skupnem seštevku. Dirka se bo začela s 4,5 kilometra dolgim prologom, katerega trasa ni povsem ravna. Sledi 1. etapa, ki je namenjena šprinterjem, nato 2. etapa, v kateri je dobrih 30 kilometrov do cilja na sporedu 7 kilometrov dolg klanec. Sledita 3. in 4. etapa, ki bosta odločilni na letošnji dirki. Obe etapi se končata s ciljnim vzponom. Daljši klanci bodo na sporedu v zadnji 4. etapi. V obeh etapah bodo po štirje kategorizirani vzponi.

Na dirki bodo od najbolj znanih kolesarjev nastopili Luis Leon Sanchez, Tom Jelte Slagter (oba Belkin), Thibaut Pinot, Nacer Bouhanni (oba FDJ.Fr), Fabian Wegmann (Garmin-Sharp), Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step), Segio Paulinho (Saxo-Tinkoff), Samuel Dumoulin, Romain Bardet (oba Ag2r-La Mondiale), Pierre Rolland (Europcar), Wouter Poels (Vacansoleil-DCM), Darwin Atapuma (Colombia), Johann Tschopp (IAM Cycling) in še kdo. Od kolesarjev, ki so že zmagali to dirko bo nastopil le Francoz John Gadret (Ag2r-La Mondiale).

Ne spreglejte