Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 8. 2011,
18.34

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HK Acroni Jesenice Jesenice

Torek, 30. 8. 2011, 18.34

4 leta

Železarska vrsta močno prevetrena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski državni hokejski prvaki v novo sezono vstopajo z močno spremenjeno igralsko zasedbo. Že pred sezono so imeli na Gorenjskem pravi cirkus z odhodi tujcev.

Železarji se v novo sezono podajajo brez osmih lani najuspešnejših zbiralcev točk. Že samo slovita trojka Tičar - Jeglič - Sabolič, ki je bila v prejšnji sezoni pravi stroj za zabijanje golov, je skupaj zbrala kar 181 točk, glavni trener Mälkiä pa je izgubil še vse severnoameriške igralce Marka Cavosieja, Bretta Lysaka, Erica Wernerja, Mickela Byracka, Jasona Becketta, Wadea Skolneyja, Mitcha O'Keefa in Douglasa Nolana, pa Fincev Tonija Dahlmana in Jaakka Suomalainena ter izvrstnega reprezentančnega branilca Mitjo Robarja, ki je bil lani celo kapetan jeseniškega moštva.

Povsem brez Severnoameričanov

V zasedbi za sezono 2011/12 zaenkrat ni niti eneg hokejista iz Severne Amerike, pa čeprav je še pred časom kazalo, da jih bo med Železarji kar mrgolelo. Vodstvo rdečih se je pred sezono postavljalo z okrepitvami iz Kanade, Waceyjem Rabbitom, Wardom Cardinalom Thomasom, bratskima paroma Tyler in Justin Donati ter Shane in Logan Stephenson, Dylanom Hunterjem in Američanom Jamesom Sixmithom, a prišlo je do sila neprijetnih zapletov z bivališči, plačami ... Nekateri od naštetih na Jesenice sploh niso prispeli, drugi so prišli, poskrbeli za nekaj napetosti in tudi hitro odšli, eden ni zadovoljil pričakovanj trenerskega štaba, z dvema pa kljub napornim pogajanjem vodstvo kluba ni našlo skupnega jezika. Prav nobenega od naštetih pa ni več v kadru za prihajajočo sezono.

Z domačimi silami spet v končnico?

Finski trener Heikki Mälkkiä pa se na Jesenicah očitno počuti dobro in bo s pomočnikom Dejanom Varlom poskušal klubske cilje - ti so kot vselej uvrstitev v končnico lige EBEL in ubranitev naslova državnih prvakov - izpolniti s pretežno domačim igralskim kadrom, sestavljenim iz mladih, a talentiranih jeseniških igralcev, nekaj izkušenimi povratniki ter tudi nekaj tujimi okrepitvami. S temi, kot že omenjeno, niso imeli pretirane sreče, vseeno pa so se moštvu priključili napadalci Antti Pusa (Finska), Marcus Olsson (Švedska), Lukaš Hvila (Slovaška) in branilec Martin Tuma (Češka). Prvi vratar ostaja Čeh Michal Fikrt, njegova zamenjava pa bo povratnik iz Zagreba Gašper Krošelj. Za kapetana moštva je bil izbran 24-letni branilec Klemen Pretnar.

Bržkone se bo moštvu v naslednjih tednih in mesecih priključil še kakšen hokejist, mlada ekipa pa je že v predsezoni dokazala, da z njo prav nihče ne bo pometal. Čas bi pa že bil, da po dveh sezonah posta, Železarji spet zaigrajo tudi v končnici lige EBEL.

Ne spreglejte