Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 7. 2014,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Chicago Blackhawks proračun

Sobota, 19. 7. 2014, 9.49

8 let

Zapravljivi Chicago v težavah. Kdo bo moral oditi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Chicago Blackhawhks se ubada s proračunom za plače, vodstvo ga je namreč preseglo za dobra dva milijona dolarjev. Nekdo bo moral zapustiti ekipo.

Zgornja meja salary cap-a oziroma denarja, ki ga ekipe lahko porabijo za plače igralcem, za prihodnjo sezono je 69 milijonov ameriških dolarjev. Štiri moštva so to številko presegla, kar pomeni, da se bodo morala odpovedati nekaterim igralcem. Med njimi je tudi Chicago, ki je salary cap presegel za dobra dva milijona dolarjev. "Imamo nekaj zamisli, kako bomo rešili položaj. Veliko stvari se lahko razreši s pripravljalnimi tabori, ko morda kateri od igralcev ne zadovolji tvojih pričakovanj, druga ekipa pa išče hokejista. Mislim, da je bolje, da imaš preveč uveljavljenih igralcev kot premalo," o tem, kako bodo razrešili prekoračitev zneska za plače, odgovarja generalni direktor Chicaga Stan Bowman.

Prvaki leta 2013 imajo za prihodnjo sezono podpisanih 23 igralcev, med drugim tudi 19-letnega Teuva Teravainena, ki bi sezono lahko začel pri Rockfordu v ligi AHL. Če bi se to zgodilo, bi bil Chicago še vedno 1,3 milijona dolarjev prek zgornje meje za plače, kar bi lahko pripeljalo še do kakšnega odhoda. Najpogosteje se po pisanju uradne spletne strani severnoameriške hokejske lige omenjajo naslednja imena: Johnny Oduya (3,75 milijona dolarjev), Patrick Sharp (5,9 milijona dolarjev), Brent Seabrook (5,8 milijona dolarjev), Michal Rozsival (2,2 milijona dolarjev), redkeje tudi Bryan Bickell (4 milijone dolarjev).

Na obzorju še več problemov

Še več težav pa bo imel Chicago za sezono 2015/2016, ko bosta stopili v veljavo nori milijonski pogodbi prvih dveh zvezdnikov iz vetrovnega mesta – Patrick Kane in Jonathan Toews naj bi dobivala vsak po 10,5 milijona dolarjev na leto. Brandon Saad bo prihodnji sezoni postal prost igralec, kar pomeni, da bo moral Chicago tudi zanj seči globoko v žep, če ga bo seveda želel zadržati. Že zdaj je klub dosegel številko 65,7 milijona dolarjev za plače za sezono 2015/2016, pogodbe za takrat pa ima sklenjene le s 15 igralci.

Ob Chicagu se s presežkom vsote, namenjene plačam, za prihodnjo sezono ubadajo še Philadelphia (tri milijone dolarjev nad mejo), Tampa Bay (1,8 milijona dolarjev) in Boston, ki je prekoračil mejo za 200 tisoč dolarjev.

Ne spreglejte