Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2013,
10.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 11. 2013, 10.16

8 let, 3 mesece

"Vesel sem za Slovence, a ne zanima me, kdo zadeva. Pomembna je ekipa."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je v nedeljo zasluženo slavila šele tretjo zmago v sezoni, ki so jo zrežirali domači hokejisti. Iva Jana to, da so tujci ostali praznih rok, ne skrbi. "Pomembna je ekipa," poudarja.

Skoraj mesec dni je minil od zadnje zmage zeleno-belih v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ko so sredi oktobra, kmalu po zamenjavi Bojana Zajca, na domačem terenu ugnali Innsbruck. Tokrat so se izkazali proti madžarski Sapi, proti kateri so bili večji del tekme izrazito boljši nasprotnik ter pokazali popolnoma drugačno, bojevito in disciplinirano, igro, kot smo je bili vajeni na preteklih obračunih. "Pred tekmo sem fantom dejal, da na nekatere stvari lahko vplivamo, na določene pač ne in da moramo razmišljati samo o tistih, na katere lahko vplivamo. In to je naša igra. Vesel sem, da smo od prve do zadnje minute igrali tako, kot smo se dogovorili v garderobi. Ne glede na to, da smo prejeli izenačujoči zadetek, so fantje ostali zbrani, niso odstopali od svoje igre in na koncu smo bili vsi skupaj za to nagrajeni z dvema točkama," se je uspeha, enega redkih v tej sezoni, svojih fantov razveselil Ivo Jan, ki ga je navdušila predvsem osredotočenost vso tekmo: "Ravno to je tisto, kar smo v zadnjih dneh po tekmi s Salzburgom ponavljali. Treba je biti zbran vse do zadnjega piska sirene. Že proti Salzburgu rezultat ni bil povsem realen. Čeprav so bili boljši od nas, smo imeli veliko priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Tokrat nam je uspelo, da smo dosegli pet zadetkov, prejeli le dva. Vse čestitke fantom, da so zdržali vso tekmo."

"S tem se ne obremenjujem in mislim, da se tudi fantje ne"

Čestitke predvsem domačim igralcem, ki so dosegli vseh pet zadetkov, medtem ko prvi napad, ki so ga sestavljali le tujci – Miha Verlič se je namreč preselil v drugega k Alešu Mušiču in Andreju Hebarju –, ni sodeloval pri nobenem. "Tokrat smo res vsi skupaj igrali kot ekipa vseh 60 minut, igrali smo precej disciplinirano, držali smo se načrta, ki nam ga je pred tekmo dal Ivo, in vsega, kar smo se dogovorili v garderobi. Morda smo vmes nekoliko padli, a smo se hitro dvignili na želeno raven. Posrečilo se nam je tudi pri zadetkih, tako da smo zasluženo zmagali," je trenerjeve besede potrdil strelec dveh zadetkov Miha Verlič, ki se iz tekme v tekmo razvija v vse boljšega hokejista in se je odlično ujel z novima partnerjema: "Navajen sem se seliti iz napada v napad, navajen sem igrati na vseh položajih, tako da ni bilo težav. Morda še kakšen trening ali dva, da se še bolj ujamemo, potem pa bo sploh v redu." Dobro se je znašel tudi Hebar, ki je dejal, da mu je prvi zadetek v sezoni povrnil nekaj načete samozavesti ter da je zmaga dobrodošla za vzdušje in delovanje celotne ekipe.

Čeprav so bili zadetki plod slovenskega dela, se 38-letni strateg na to, kdo je zadeval, ni oziral preveč: "Ne zanima me, kdo dosega zadetke, najbolj pomembna je ekipa, ki je tokrat zmagala. Vesel pa sem, da so Slovenci dosegali zadetke, prihodnjo tekmo jih bodo lahko tujci. S tem se ne obremenjujem in mislim, da se tudi fantje ne. Če bomo še naprej igrali kot ekipa, lahko premagamo vsakogar, kar se je pokazalo tokrat. Upam, da bodo pozitivne misli ostale v glavah vseh nas." Ali so res ostale, bodo Ljubljančani lahko pokazali v četrtek, ko bodo palice v Szekesfehervarju spet prekrižali z madžarskimi "hudiči".

Ne spreglejte