Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 10. 2014,
20.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Orli Znojmo liga EBEL

Nedelja, 26. 10. 2014, 20.23

7 let, 12 mesecev

Več kot pol tekme ni kazalo na katastrofo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti HDD Olimpije so v tekmi 14. kroga lige Ebel v gosteh izgubili s češko ekipo Orli Znojmo z 1:6 (1:0, 0:3, 0:3).

Ljubljanski hokejisti so v zadnjih dveh tekmah doživeli dva tesna poraza z enim golom razlike; tokrat jih je čakalo zahtevno gostovanje na jugu Češke. Na zadnjih štirih gostovanjih v Znojmu so zmaji ostali praznih rok, tokrat pa so bili enakovreden tekmec pol tekme, potem pa povsem popustili za nov visok poraz.

Več kot pol tekme ni kazalo, da bo izid na koncu tako visok. Ljubljančani so v prvih 34 minutah tekme prikazali dobro igro, a kaj, ko svojih lepih priložnosti niso znali spremeniti v gol. Vse skupaj se je začelo odlično za goste, saj je v tretji minuti Andrej Hebar s strelom med nogama domačemu vratarju Tomašu Tomeku popeljal Olimpijo v vodstvo. Ob dejstvu, da ima Znojmo daleč najboljši "power-play" v ligi, je bilo mogoče pričakovati težke trenutke od desete minute, ko so imeli zmaji igralca manj. A takrat so se dobro ubranili in Čehi niti niso zapretili.

Ob koncu tretjine pa sta dve veliki priložnosti gostov ostali neizkoriščeni, domači vratar Tomek je preprečil veselje Hebarju in Galu Korenu, slednji je bil v 18. minuti sam pred njim. Pet sekund pred koncem pa so imeli gostje novo izključitev, tudi na začetku druge tretjine pa domači niso bili nevarni, Tom Zanoški in Aleš Mušič sta zapretila celo z igralcem manj.

Potem pa so v tretjem primeru igre z igralcem več domači le prišli do gola, potrebovali so le deset sekund. V 31. minuti je imel Mušič ob ljubljanski številčni prednosti lepo priložnost, vratar pa je strel spet ubranil. Ključna pa je bila bržčas 32. minuta, po lepi podaji Jureta Sotlarja je bil spet sam pred vratarjem Miha Logar, a je zadel prečko. Gostje so menili, da je plošček bil v mreži, a po ogledu posnetka sodniki zadetka niso priznali.

Staro športno pravilo, da kdor ne da, dobi, se je pokazalo za pravo; v 35. minuti so Orli povedli z 2:1, le slabe tri minute zatem pa je bilo 3:1. Ta izid je bil temelj za njihov uspeh v zadnji tretjini, ko so se "razleteli" po ledeni ploskvi, stisnili goste pred njihov gol, sprožili kar 22 strelov, toliko kot prej v dveh tretjinah skupaj, in potrdili, da so res najboljše moštvo v igri 5-4. Za konec pa so povsem zmedene goste dotolkli še z golom Jana Sede, ki je prišel s kazenske klopi in povsem pozabljen pridrsal pred Andyja Chioda ter poskrbel za 6:1.

V naslednjem tednu bodo zeleno-beli igrali dve domači tekmi, 31. oktobra z Gradcem, 2. novembra pa z Dunajčani.

Ne spreglejte