Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2013,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NHL Calgary Flames Vancouver Canucks Anaheim Ducks Colorado Avalanche

Ponedeljek, 8. 4. 2013, 18.32

8 let

Vancouver uspešen v gosteh pri Calgaryju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na četrtek se je v ligi NHL igralo pet tekem. Ekipa Vancouver Canucks je v gosteh proti Calgaryju visoko zmagala s 4:1, New York Rangers pa so po kazenskih strelih odpravili Toronto.

Le na eni so slavili gostitelji, in sicer so New York Rangers pred domačimi navijači s 3:2 po kazenskih strelih ugnali Toronto. Obe ekipi sta sicer dobili pomembne točke v boju za končnico v vzhodni konferenci.

Pri New Yorku je odločilni zadetek zabil Mats Zuccarello, ki je bil tudi edini uspešen pri izvajanju kazenskih strelov. Pri gostih je v rednem delu oba gola dosegel Phil Kessel.

V New Jerseyju je gostoval Boston in zmagal s 5:4. Druga najboljša ekipa vzhodne konference je večino dela opravila že v prvi tretjini, ki jo je dobila s 3:0. Dva gola za zmagovalce je zabil Gregory Campbell, dve podaji pa je prispeval češki veteran Jaromir Jagr.

"Vemo, v kakšnem položaju smo. Imamo dve izbiri. Ali se samo obrnemo in umremo ali pa vstanemo in poskušamo najti pot do niza zmag," je za televizijsko mrežo ESPN povedal trener New Jerseyja Pete DeBoer. Njegova ekipa v naslednjih tekmah potrebuje vsako točko, če si želi priti v končnico.

Calgary je na domačem ledu klonil proti Vancouvru z 1:4. Vodilna ekipa severozahodne skupine je posebej odločno odigrala zadnjo tretjino, v kateri je dosegla tri gole. Roberto Luongo, ki je zamenjal obolelega Coryja Schneiderja, je v vratih zbral 40 obramb.

Edmonton je prav tako doma moral priznati premoč Phoenixu, ki je zmagal s 3:1 in tako ostal v boju z Detroitom za zadnje mesto v končnici zahodne konference. David Moss in Boyd Gordon sta dosegla po gol in podajo za kojote.

Colorado pa je s 4:1 slavil v Anaheimu, ki tako še ni potrdil mesta v končnici. Za najslabšo ekipo v ligi je Matt Duchene dosegel gol in podajo, edini strelec pri Anaheimu, vodilnem moštvu pacifiške skupine, pa je bil finski veteran Teemu Selanne (674. gol v NHL).

Nekateri so ob porazu Anaheima izpostavili dejstvo, da so Kalifornijci v zadnjih 46 dneh igrali 26 tekem. A Ryan Getzlaf se ne strinja, da bi bila utrujenost kriva za sinočnjo slabo predstavo. "To je le slab izgovor. Imamo dovolj časa za počitek, za nameček smo odigrali le pol sezone. Dejstvo je, da nas je Colorado nadigral, kar se na nam na domačem ledu ne sme dogajati," je za ESPN povedal napadalec Anaheima.

Sicer pa imata zaenkrat mesto v končnici zagotovljeni le dve ekipi: Pittsburgh na vzhodu in Chicago na zahodu.

Ne spreglejte