Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 11. 2014,
10.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 29. 11. 2014, 10.10

8 let, 3 mesece

"Težko je razložiti, a stvari stečejo, ko je prisotna samozavest"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Olimpija se je po dveh tednih vrnila v Tivoli in po zaslugi dobrega izkoristka power-playa, pri katerem letos ni tako učinkovita, z zmago s 3:2 v podaljšku nad Celovcem osvojila dve veliki točki.

Zeleno-beli tabor se je v petek zvečer veselil šeste zmage sezone, četrte v domači dvorani, po hodnikih katere je spet odmevala Rožica Modrijanov. "Postajamo vse boljši. Vedno sem govoril, da je potreben čas, da bomo uspešnejši. Fantje vse bolj verjamejo v delo, ki ga opravljajo, v to, da zmorejo," je s ponosnim glasom po zmagi nad 30-kratnimi avstrijskimi prvaki govoril ljubljanski trener Fabian Dahlem.

Ponosen, da se jim je uspelo vrniti

"V prvi tretjini smo igrali dobro, v drugi pa smo nekako izgubili fokus, nismo bili tako osredotočeni, kot bi morali biti, tako da je Celovec hitro izenačil. Ne smemo pozabiti, da gre za zelo dobro ekipo, ki ne bi smela biti na mestu, na katerem je (Celovec je deseti, op. a.). To, da smo se vrnili v zadnjem delu, je bilo fantastično. Trije zadetki iz power-playa, prvi zadetek Mušiča v sezoni … Odlično, res sem ponosen na svoje fante," je nemški strateg povzel obračun in se dotaknil še elementa, ki Olimpiji do petka nikakor ni stekel. Power-playa.

Zmaji so proti Celovcu namreč vse tri zadetke dosegli z igralcem več, kar pomeni, da so na eni tekmi dosegli tretjino vseh power-play golov v sezoni – pred tem so jih na 21 srečanjih dosegli zgolj šest. "Težko je razložiti, kaj smo tokrat naredili drugače, da se nam je ob številčni prednosti vse izšlo. Na treningih se izjemno trudimo izboljšati igro z igralcem več. A moramo vedeti, da ima pri tem veliko vlogo samozavest, ki se je z zadnjimi igrami in zmagama v gosteh malce zvišala. Če je liniji Bishop, Pešut, Koblar, Sotlar, Planko že uspelo zadeti iz power-playa, je zdaj uspelo tudi Mušičevi, kar je bilo kar olajšanje."

Nič večja motivacija

Da je zmaga ostala doma, je imel veliko zaslug tudi eden od ključnih Olimpijinih mož sezone vratar Andy Chiodo, ki je z obrambami povzročal sive lase svojemu nekdanjemu klubu. Kanadčan je dres Celovca nosil tri sezone in leta 2013 z njim postal avstrijski prvak. Je bila motivacija zato kaj večja?

"Niti ne. Na Celovec me vežejo lepi spomini, tam sem preživel lepo obdobje svojega življenja, a danes sem v Ljubljani. Ne glede na to, kdo nam stoji nasproti, poskušam svoje delo opravljati kar se da najbolje in tako pomagati svoji ekipi. In pomembneje kot to, da smo slavili proti mojemu nekdanjemu klubu, sta dve točki Olimpije, ki smo si ju prislužili, čeprav nam je bilo v drugi tretjini nekajkrat kar težko," je bil zmage vesel Chiodo, ki v zmajevem taboru vidi napredek: "Čeprav še vedno dopuščamo veliko strelov, je naša ekipa v obrambnih nalogah iz tekme v tekmo boljša. Če primerjamo svojo trenutno igro s tisto na začetku sezone, lahko rečemo, da smo danes veliko boljši."

Ekipo, ki je v petek pogrešala že dalj časa odsotnega Roka Lebra ter Andreja Hebarja (bolečine v križu) in Gala Korena (koleno), ki sta sicer želela igrati, a ju pri Olimpiji niso hoteli poslati v ogenj, da se njun čas rehabilitacije ne bi še podaljšal, novi preizkus čaka v nedeljo, ko bo gostovala v Beljaku. Ali bo tam tudi David Planko, ki je petkov obračun predčasno končal – plošček ga je zadel v obraz –, pri Olimpiji po tekmi še niso znali povedati. Vsekakor pa upajo, da se jim bo mladi branilec lahko čim prej pridružil.

Ne spreglejte