Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 9. 2014,
17.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sapa Fehervar liga EBEL

Torek, 9. 9. 2014, 17.31

8 let

Redni del bi ponovili, četrtfinalne metle ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti iz Szekesfehervarja se v osmo sezono lige EBEL podajajo z novim trenerjem. Rob Pallin jih bo najprej poskušal popeljati v končnico, nato morda prek madžarskega mejnika četrtfinala.

Tudi edinega madžarskega predstavnika v ligi EBEL trenerska menjava ni obšla, pa čeprav je vse do začetka zadnjega julijskega tedna kazalo, da bodo hudiči eno redkih moštev, ki bo vztrajalo z istim strategom. Menjave ni zahtevalo vodstvo kluba, pač pa je prekaljeni trenerski maček Marty Raymond, ki je Sapo po letu brez končnice pripeljal do četrtfinala, sam pobral šila in kopita. In to zgolj dober teden pred začetkom skupinskih priprav. Kanadčan, ki po novem poveljuje italijanskemu prvaku Ritten/Renon, naj bi veljavno pogodbo razdrl zaradi zamude pri plačilu. V Szekesfehervaju so nemudoma ukrepali in po kostanj v žerjavico poslali lanskega pomočnika Roba Pallina, za katerega bo to eden od prvih pravih preizkusov v glavni trenerski vlogi. Njegova desna roka bo še nedavno aktivni madžarski hokejist Tamás Sille.

Madžari, ki so redni del zadnje sezone končali na solidnem sedmem mestu, v četrtfinalu pa jih je pometel poznejši prvak Bolzano, bodo še naprej računali na najučinkovitejšo kanadsko navezo lanske sezone Frank Banham –Andrew Sarauer (na 58 tekmah 51 oziroma 52 točk).

Slovo so od najplodnejših zbiralcev točk vzeli Colton Yellow Horn, ki se je z Rickom Jackmanom preselil k azijskim prvakom, Adam Naglich in ofenzivni branilec Andy Sertich. Med vratnicama ne bo več Benceja Bálizsa, ki si je v zadnji sezoni delo sorazmerno porazdelil z Zoltanom Hetenyijem. Najzanesljivejši vratar razširjenega avstrijskega prvenstva lanskega leta pa bo še naprej skrival ključe madžarskih vrat, njegovi menjavi bosta Miklos Rajna in novinec Josh Robinson.

Naši vzhodni sosedi so v domovino zvabili "izgubljena sinova", kot so poimenovali napadalski dvojec István Bartalis – Dániel Koger, napadu pa dodali še dva Američana Brandona Marino in Jeffa LoVecchia. Za trdnost obrambe so kopici madžarskih reprezentantov priključili še izkušenega Šveda Johana Ejdepalma in Kanadčana Matta Registerja.

Hudiči, ki bodo verjetno tudi v letošnji sezoni končnico napadli iz spodnjega dela, so se v predsezoni izkazali. Na desetih srečanjih so le dvakrat izgubili, in sicer sta jih premagala le ljubljanska Olimpija in poljski podprvak Tychy. Premagali pa so dva slovaška prvoligaša Nitro in Zvolen, dvakrat slovaškega drugoligaša Detvo, tri člane lige MOL Brasov, Miskolci in Nove Zamky, ter z zadnjim enkrat remizirali.

Ne spreglejte