Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2019,
17.53

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Feldkirch liga EBEL

Petek, 15. 2. 2019, 17.53

5 let, 2 meseca

enajst prijav za sodelovanje v prihodnji sezoni

Spremembe v ligi EBEL. Se po Medveščaku poslavlja še en klub?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Graz 99ers | Na to, kateri klubi bodo v prihodnji sezoni igrali v ligi EBEL, bo treba še počakati. | Foto Sportida

Na to, kateri klubi bodo v prihodnji sezoni igrali v ligi EBEL, bo treba še počakati.

Foto: Sportida

Deset trenutno aktivnih klubov v razširjenem avstrijskem prvenstvu je do zadnjega roka (petka) oddalo vlogo za igranje v tekmovanju tudi v prihodnji sezoni. Ob obubožanem Medveščaku, ki se je predčasno umaknil, prijave ni oddal niti češki klub Znojmo, a to še ne pomeni, da Čehov prihodnje leto ne bo v tekmovanju. Je pa vodstvo lige EBEL potrdilo, da je Feldkirch tudi uradno zaprosil za vrnitev v ligo.
 

Graz 99ers Ken Ograjenšek
Sportal Ograjenškovi ugnali prvaka, Kuraltovi izgubili s Korošci

Vodstvo lige EBEL je v petek razkrilo, da je prijave za sodelovanje v tem tekmovanju za prihodnjo sezono do dneva D (petka do 12. ure) oddalo 11 moštev. 

Deseterica, ki je plačala bančna jamstva, v razširjenem avstrijskem prvenstvu igra tudi letos: osem avstrijskih kolektivov (Gradec, Dunaj, Celovec, Salzburg, Linz, Dornbirn, Beljak in Innsbruck), italijanski Bolzano in madžarski Fehervar. Ob omenjenih je, kot so potrdili že pred dnevi, prijavo oddal tudi avstrijski Feldkirch, ki nastopa v Alpski ligi in se želi vrniti v EBEL. 

Potem ko so si odgovorni v tekmovanju pretekli teden ogledali dvorano Feldkircha, se bodo v naslednjem tednu posvetili še finančnemu položaju kluba. Ali bo večkratni avstrijski državni prvak spet del EBEL-ligaške druščine, naj bi bilo uradno znano na majski skupščini.

HK Olimpija
Sportal Uradno: stari znanec se bo poskušal vrniti v ligo EBEL

Feldkirch je eden od 11 klubov, ki so do roka izrazili željo po igranju v ligi EBEL. | Foto: Feldkirch je eden od 11 klubov, ki so do roka izrazili željo po igranju v ligi EBEL.

Medveščak se je predčasno umaknil, Znojmo se še pogaja

Med tistimi, ki so v tekoči sezoni sodelovali v EBEL, se tako za novo tekmovalno obdobje nista prijavila dva. Zagrebški Medveščak se je po finančnem in kadrovskem hiranju ter negativnih rekordih umaknil še pred drugim delom tekmovanja. Kaj bo s hrvaškim klubom, še ni jasno. V ligi EBEL ga ne bo, mogoče je nadaljevanje igranja v ligi IHL in domačem prvenstvu.

Ken Ograjenšek
Sportal Zadnji EBEL-ligaški ples Medveščaka, zgodovinski dan Ograjenškovih

Prijave niso oddali tudi pri češkem Znojmu, o čemer se je namigovalo že nekaj časa. Kot so zapisali na uradni strani tekmovanja, so s Čehi iskali dogovor, a ga do roka za prijave (ta se je v preteklosti že zamikal) niso dosegli. To sicer še ne pomeni, da Znojma prihodnjo sezono zagotovo ne bo več v tem tekmovanju. Čehi so izrazili nezadovoljstvo z več stvarmi, tudi z delitvijo denarja od televizijskih pravic, ob tem pa zapisali, da pogajanja z vodstvom lige še potekajo.

Vodstvo Znojma ni oddalo prijave za sodelovanje v ligi EBEL v prihodnji sezoni, a se še vedno pogaja z vodilnimi predstavniki tekmovanja. | Foto: Sportida Vodstvo Znojma ni oddalo prijave za sodelovanje v ligi EBEL v prihodnji sezoni, a se še vedno pogaja z vodilnimi predstavniki tekmovanja. Foto: Sportida

Na to, kakšna bo prihodnost lige EBEL, koliko moštev bo v njej igrali, bo tako treba še počakati. Ni skrivnost, da si na višjo stopnico od Alpske lige želita stopiti tudi slovenska predstavnika HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice, a o tem odloča finančna pogača.

Zadnjič je slovenski klub v ligi EBEL igral v sezoni 2016/17, ko je v njej hiral HDD Olimpija, HK Jesenice pa so svojo EBEL-ligaško zgodbo klavrno končale v sezoni 2011/12.

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled Rok Tičar
Sportal Rok Tičar o kitajski izkušnji: Česa takšnega v karieri še nisem doživel

 
Ne spreglejte