Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 12. 2013,
20.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 15. 12. 2013, 20.28

8 let, 3 mesece

Po petardi dočakali tudi ''pliške''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Olimpije so niz domačih tekem končali z visokim porazom proti Linzu (1:5). Za častni zadetek in plišasto evforijo je v 53. minuti poskrbel Miha Verlič.

''Zmaji'' so na zadnji domači tekmi tedna, v katerem so gostili štiri nasprotnike, na prav posebnem obračunu pričakali hokejiste iz Linza. V Tivoliju je namreč potekal drugi TeddyBearToss, ki so se ga veselili predvsem najmlajši in mladi po srcu, saj so posebno mesto našle plišaste igrače, ki so na led poletele ob prvem domačem zadetku v 53. minuti in ki bodo razveselile otroke, ki si jih ne morejo privoščiti. A začnimo na začetku. Ivo Jan tudi tokrat ni mogel računati na poškodovanega Judda Blackwaterja, ki ga še vedno pesti poškodba prepone, prav tako ne na Scotta Howsa, ki ni več član Olimpije. Kanadčan, ki se je večino sezone ubadal s poškodbami, odigral je le štiri tekme, je, potem ko je prejel plačilo, v soboto zapustil slovenskega EBEL-ligaša in Ljubljano.

Baumgartner izkoristil zmedo v obrambi

Kot proti Orlom iz Znojma, ki so jih zeleno-beli premagali v petek, je tudi proti gostom iz Gornje Štajerske priložnost med vratnicama dobil Aleš Sila, ki se je izkazal že na uvodu, ko je dobro posredoval ob strelu Matthiasa Ibererja. Šestindvajsetletnik, ki je v golu Olimpije stal šestič v sezoni, je bil zbran tudi ob dvominutni številčni premoči Linza, ki je prišla v šesti minuti.

Črna krila so ga sicer dodobra zaposlila, najbolj nevaren je bil Brian Lebler, a se rezultat na semaforju ni spremenil. Če so gostje preprosto prihajali do priložnosti, so na drugi strani domači do strelov prihajali predvsem iz protinapadov. Na ta način je v deseti minuti poskušal Miha Verlič, a se vratar Michael Ouzas ni dal. Je pa nedolgo zatem, ko se je sam pred ljubljanskim golom znašel Gregor Baumgartner – le kje je bila domača obramba? – prvič klonil Sila. "Zmaji" so se ob zaostanku le nekoliko predramili, minuto pred koncem tretjine je Andrej Hebar zdrvel v protinapad, Ouzas je plošček odbil, Hebar pa je šel še na odbitek, a mu Olimpije, ki je v prvi tretjini izgubila še Pascala Morencyja (po zagotovilih ljubljanskega tabora z njim ni nič hujšega), ni uspelo popeljati do izenačenja.

Tresla se je Olimpijina mreža

Druga tretjina se ni začela po željah domačih hokejistov, že v 22. minuti je na semaforju pisalo 2:0, glavna akterja drugega zadetka pa Rob Hisey in Curtis Murphy. Prvi je zadrsal po levi, nakazal, da bo streljal, a nato zavil za gol, podal do Murphyja, ki mu z bližine ni bilo težko zatresti mreže. Sila je namreč ob nakazanem Hiseyjevem strelu zaplaval in bil povsem brez možnosti, da bi ubranil strel. Olimpija je nato ob številčni prednosti lovila priključek, a ga ni dočakala. So pa nov zadetek v 25. minuti dočakali tokrat resnično dobro razpoloženi hokejisti Linza.

Daniel Oberkofler je po lepi podaji z leve na sredino z natančnim strelom pod prečko za hrbet Sile pospravil še tretji plošček. Na drugi strani so se razživeli tudi zeleno-beli, najbolj lačen zadetka je bil Andrej Hebar, ki se je na vse pretege trudil zadeti in sprožiti plišasto evforijo, a mu ni uspelo. V 33. minuti je Hebar plošček lepo prepustil Nicku Rossu, ta je ustrelil, a se je gostujoči vratar tik preden bi plošček prečkal črto, izkazal z obrambo. Za piko na i odlični tretjini "črnih kril" sta pred koncem drugega dela poskrbela Rob Hisey in Andrew Jacob Kozek, ki sta si pred domačim golom izmenjala nekaj lepih podaj, akcijo pa je zaključil Kozek.

Verlič v 53. minuti sprožil plišasto evforijo

Tudi zadnjih 20 minut je prineslo hiter zadetek Linza, ki je prek Patricka Leahyja, ta je ušel ljubljanski obrambi, v 44. minuti sprožil petardo. Bolj kot se je tekma bližala koncu, bolj se je slabih dva tisoč gledalcev spraševalo, ali bodo njihove plišaste živali že med tekmo prekrile ljubljansko ledeno ploskev.

In podobno kot lani, ko je Brock McBride v 53. minuti zatresel mrežo Innsbrucka, so ta trenutek dočakali v 53. minuti, ko jih je razveselil najučinkovitejši ''zmaj'' Miha Verlič, ki je sprožil plišasto evforijo. To je bil tudi edini zadetek Olimpije na tekmi, ki je s štirih domačih obračunov ta teden odnesla dve točki.

Tekmovalni ritem bodo Ljubljančani nadaljevali v torek, ko jih na Koroškem čaka Celovec.

Ne spreglejte