Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 11. 2013,
16.57

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 13. 11. 2013, 16.57

8 let, 6 mesecev

"Playboyi" v iskanju kompaktnosti v obrambi in fizične moči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pred polovico rednega dela lige INL smo slovenska moštva povprašali, kako se znajdejo v tekmovanju, kdo jim povzroča največ preglavic in kako so zadovoljni z dozdajšnjimi predstavami.

Hokejisti zaloške Slavije so mednarodno ligo INL spoznali že lani, a se je ta v letošnji sezoni dodobra spremenila in razširila. Avstrijskim predstavnikom ter Založanom in Triglavanom so se pridružila še štiri slovenska in pet italijanskih moštev. Predvsem med zadnjimi vsaj za zdaj najdemo kar nekaj ekip, ki bi si lahko priborila neposreden vstop v končnico (tja vodi prvih pet mest po rednem delu). So torej italijanska moštva popestrila ligo? "Vsekakor se je kakovost lige zvišala. Sploh zato, ker je več nasprotnikov, ki se po igri med seboj razlikujejo, tako da je vsaka ekipa za nas nov izziv. Zelo dobro so pripravljena italijanska moštva, ki so zelo resno vzela to ligo, pripeljala so tudi nekaj tujcev, tako da so kar trd oreh," o novincih razmišlja kapetan Rok Snoj.

Jedro ekipe spustilo raven igre, novinci se morajo še privaditi

S soigralci po 12 tekmah zasedajo osmo mesto, kar je manj od pričakovanj, a predstave preprosto še niso na lanski ravni, ko so postali podprvaki. "Letos še nismo ujeli pravega ritma. Igramo toplo-hladno, eno tekmo odigramo dobro, drugo slabo. Predvsem pa nas skrbi to, da v obrambi nismo pravi. Lani sta nas krasili predvsem obrambna igra in disciplina, letos pa smo tukaj nekoliko izgubili. Morda je razlog to, da smo dobili šest oziroma sedem novih igralcev, ki se morajo po taktiki še navaditi na našo igro. Po drugi strani pa je jedro ekipe, ki je ostalo od lani, nekako spustilo raven igre. Tako smo se te dni začeli še bolj ukvarjati tudi s fizično pripravo, da bi ujeli korak z nasprotniki," se je k pomanjkljivostim, ki so jih že začeli odpravljati, ozrl 27-letnik in iskal odgovor na to, zakaj fizično težje konkurirajo nasprotnikom kot lani: "Mi treniramo zelo podobno kot lani, tako da ne morem reči, da smo trenirali slabše. Verjetno je vzrok bolj to, da so nasprotniki toliko močnejši in agresivnejši ter da igrajo bolj fizično."

Neugodni Feldkirch in "naporni" Eppan

In kdo se je letos izkazal za najbolj neugodnega nasprotnika? "Mislim, da so od vseh ekip, proti katerim smo igrali letos, najboljši hokejisti Feldkircha. Gre za res hitro ekipo, ki ti ne pusti prostora, da bi razvil svojo igro. Zagotovo pa je zelo neugoden tudi italijanski Eppan, preprosto so naporni (smeh). Težko je igrati proti njim, saj so res hitri in fizično zelo močni," se je nasprotnikov, ki jim povzročajo največ preglavic, dotaknil Snoj in potrdil, da je cilj še vedno neposredna uvrstitev v končnico: "Absolutno merimo na neposredno uvrstitev v končnico. Če nam bodo fizične priprave dobro stekle, mislim, da bo vse dobro, da bodo tudi zadetki prišli in da jih ne bomo prejemali preveč. Upamo, da bomo v prihodnjem mesecu dobili točke, ki si jih želimo, in se poskusili uvrstiti neposredno v končnico."

"Liga je za razvoj slovenskega hokeja dobra"

Čeprav slovenska moštva, ki so se slovensko-avstrijsko-italijanski druščini pridružila letos, ne krojijo vrha lestvice, Rok Snoj meni, da je njihovo sodelovanje v ligi INL dolgoročno le pozitivno: "Dobivam občutek, da mediji malce postrani gledajo na nekatere naše ekipe, a za slovenski hokej je to, da igrajo v ligi INL, zelo dobro. Čeprav prejemajo veliko strelov proti svojim vratom, se mladi fantje naučijo veliko več, kot bi se, če bi igrali v slovenski mladinski ligi. Treba je gledati dolgoročno, in sicer da je ta liga za razvoj slovenskega hokeja dobra." In kako pri Slaviji gledajo na obračune z nekaterimi domačimi moštvi, ki so pri dnu lestvice? "Tudi za nas so te tekme dobrodošle in jih ne jemljemo z levo roko, saj se zavedamo, da če nismo stoodstotni, imamo lahko prav z vsako ekipo težave," pogovor sklene napadalec zaloškega kluba, ki bo imel novo priložnost za nabiranje točk že konec tedna, ko bodo v Zalogu gostili italijanski Merano in Gardeno.

Ne spreglejte