Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 11. 2013,
11.44

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 10. 11. 2013, 11.44

8 let, 3 mesece

"Playboyi" nepremagljivi v Zalogu, Blejci je ne bodo pozabili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V 13. krogu lige INL so videli dve slovenski zmagi. Založani so že v petek slavili proti Kranjčanom, Blejci pa so za prvo zmago v sezoni prelisičili mariborske "lisjake". Poraza Jesenic in Celja.

Že prvi obračun 13. kroga mednarodne lige INL je ponudil derbi med kluboma, ki sta v tekmovanju nastopala že v lanski sezoni. Obe ekipi sta nastopili oslabljeni, pri Kranjčanih so manjkali Pugelj, Potočnik, Škrjanec, Ješe, Grošelj in Us, pri Založanih pa Sodržnik, Prusnik, Humar, Šimunovič in Jurič. A bolje se je znašla domača stran, ki je za hrbet kranjskega vratarja Roka Stojanoviča pospravila tri ploščke. Dvakrat je bil natančen Jure Sotlar, čigar matično moštvo je Olimpija, in sicer je mladenič zadel v 28. in v 57. minuti, ko je postavil izid tekme 3:0. Za vodstvo z 2:0 pa je v 47. minuti poskrbel kapetan Rok Snoj. A igralec tekme je postal vratar Uroš Puš, ki je imel vse prej kot malo dela, saj je zaustavil vseh 42 poskusov Kranjčanov, domači so sprožili pet strelov manj in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Kljub porazu je treba pohvaliti borbene Celjane, ki vodilni ekipi niso dopustili, da bi jih visoko premagala. Na koncu so Avstrijci slavili le z zadetkom prednosti. Slovenski povratniki v članskih vrstah misli na zmago niso opustili vse do zadnje minute, pa čeprav so že v osmi zaostajali za dva zadetka, v 31. pa je na semaforju pisalo +3 za gostitelje. A le 20 sekund po vodstvu za tri je Rok Manfreda znižal na 1:3, tik pred iztekom igralnega časa pa je Matic Zupanc postavil končni rezultat 2:3. Med celjskima vratnicama se je izkazal vratar Luka Koštomaj, ki je ubranil kar 50 avstrijskih poskusov. Oklepniki iz knežjega mesta so na 13. mestu, za Kalternom, ki je mesto pred njimi, zaostajajo za dve točki, a so odigrali tekmo manj.

Železarji so po odličnem prejšnjem koncu tedna, ko so dvakrat zmagali, tokrat premoč priznali italijanskemu Eppanu. Ta je odpor Jeseničanov strl šele v 53. minuti, ko je Jureta Pavliča premagal Patrik Wallenberg. In to je bil tudi edini zadetek, ki ga je lahko nekaj več kot 300 gledalcev videlo v Podmežakli. Sicer pa so prvo tretjino dodobra zaznamovale izključitve, gostje so si v prvih šestih minutah prislužili kar štiri kazni, tako da so imeli domači slabih 30 sekund dva igralca več na ledu, a številčne premoči niso izkoristili. Bi jo pa v drugi polovici prvega dela lahko izkoristili tudi Italijani, Jeseničani so morali trikrat na hlajenje, a tudi oni niso našli poti do mreže. Tudi v drugi tretjini in začetku zadnje zadetkov ni bilo, je pa Wallenberg dobrih sedem minut pred koncem poskrbel za osmo zmago piratov, ki so trenutno šesti, Jeseničani pa zasedajo deveto mesto.

Prve ne pozabiš nikoli. Zagotovo tudi Blejci ne bodo pozabili sobote, ko so po 12. tekmah le premierno zmagali v ligi INL. Na domačem terenu so s 5:2 premagali Mariborčane in jih potisnili na dno lestvice. Čeprav se je prva zatresla domača mreža, ki jo je načel Mitja Sotlar, so Blejci v drugi tretjini stopili na plin in zabili tri zadetke, uspešna sta bila Tadej Burazin in dvakrat Martin Potočnik. V zadnjem delu igre je gostitelje na +3 popeljal Klemen Kaimel, Tadej Satler je v 54. minuti sicer še uspel znižati zaostanek na dva zadetka, a je vse dvome o zmagovalcu dobre tri minute pred koncem odpravil Sergej Smirnov. Čeprav so Mariborčani sprožili sedem strelov več od Blejcev (razmerje 25 – 32), se je med domačima vratnicama s 94-odstotno učinkovitostjo dobro znašel Nejc Kapus. Hokejisti iz štajerske prestolnice so padli na rep razvrstitve, Blejci pa so s točko več mesto pred njimi.

Ne spreglejte