Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 11. 2013,
20.20

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 17. 11. 2013, 20.20

8 let, 3 mesece

Nov obraz Olimpije, ki je ''letela'' na slovenskih krilih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Olimpije so se po dveh tednih spet vrnili v svoje domovanje in v Tivoliju prikazali veliko željo po zmagi, ki so jo po zaslugi slovenskih igralcev tudi dočakali. S 5:2 je padla Sapa.

Redni del lige EBEL se je prevesil v drugo polovico, Tivoli pa so prvič v sezoni obiskali hudiči iz Szekesfehervarja, s katerimi so ''zmaji'' palice prekrižali sploh prvič v letošnjem tekmovalnem obdobju. Domači strateg Ivo Jan tudi tokrat ni mogel računati na kaznovanega Nicka Rossa, ki se bo lahko vrnil na prihodnji tekmi, poškodovanega Scotta Howsa in bolnega Igorja Cvetka. Manjkala sta tudi Jaka Zdešar in Jure Sotlar, ki sta se s Slavijo zoperstavila Gardeni v mednarodni ligi INL. Se je pa na ljubljanskih ledenih ploskvah občinstvu prvič predstavila zadnja Olimpijina pridobitev Kenneth MacAulay, ki je z Jakeom LaPlantom, Jeffom Ulmerjem, Juddom Blackwaterjem in tokrat Pascalom Morencyjem sestavljal prvo peterko. Miha Verlič se je preselil v drugi napad k Mušiču in Hebarju, v tretjem je igral mladi trojec, v četrtem pa prvič v sezoni na domačem terenu Miha Pesjak, ki je družbo delal Mateju Hočevarju in Anžetu Ropretu.

Hitro vodstvo in zgrešen kazenski strel

Olimpija je tokrat krenila odločneje od gostov, pri katerih je vlogo kapetana opravljal stari znanec zeleno-belih Frank Banham, saj je tretji napad že v drugi minuti zrežiral vodstvo. Ko je že kazalo, da bo Ken Ograjenšek s ploščkom zadrsal za gol vratarja Benceja Balizsa, je podal pred gol do Žige Pešuta, ki je plošček pospravil v mrežo. Priložnost za zvišanje vodstva se je "zmajem" ponudila v peti minuti, ko so imeli igralca več, najbliže zadetku je bil Pešut, ki je streljal iz bližine, a mu ni uspelo še enkrat zadeti. A bolj kot Pešut, bo zapravljeno priložnost iz devete minute obžaloval Ken Ograjenšek, ki mu je Verlič ob odhodu na menjavo lepo podal, Ograjenšek je zadrsal v protinapad, kjer so ga gostje nepravilno zaustavili in mu podarili kazenski strel, ki pa ga 22-letnik ni izkoristil. Gostom je uspelo izenačiti v 13. minuti, ko je Arpad Mihaly streljal z modre črte, plošček pa je za hrbet Jerryja Kuhna poslal Colton Yellow-Horn. Izenačenje je spodbudilo Ljubljančanom, ki so tokrat igrali z veliko več domišljije, ki jih je pripeljala do novega domačega vodstva. Po podaji Aleša Mušiča je z močnim strelom s prve Balizsa ugnal še Miha Verlič in postavil izid tretjine.

Zapravljene priložnosti, novinec Sertich pa v polno

V nadaljevanju so si varovanci Iva Jana priigrali dve res lepi priložnosti. Pri prvi je bil v glavni vlogi spet tretji napad, strel Gregorja Koblarja je madžarski vratar še odbil, a le do Kena Ograjenška, ki pa je streljal mimo gola. Nedolgo zatem bi na semaforju lahko pisalo 3:1, a je Judda Blackwaterja "zaustavila" vratnica. Nič pa ni zaustavilo gostov v 31. minuti, ko je številčno premoč z zadetkom kronal novinec v vrstah Sape Fehervar Andy Sertich, ki se je pred desetimi dnevi preselil iz Gradca v Szekesfehervar. Na svoj račun z igralcem več so prišli zmage željni gostitelji, ki so v drugi tretjini nevarneje in pogosteje ogrožali Balizsa kot pa Madžari Kuhna, vendar pa igre pet na štiri niso izkoristili. Kakor tudi ne Madžari, ki so imeli ob koncu tretjine še tretjič v drugem delu igralca več, a Yellow Horn, ki je bil eden bolj razpoloženih "hudičev" ni spremenil rezultata.

Slovenci potrdili zmago, tujci ostali brez točke

Poteza Jana, da je v isti napad postavil Verliča, Mušiča in Hebarja, se je izkazala za dobro, saj se je trojica lepo ujela in že v prvi minuti nadaljevanja poskrbela za tretje vodstvo Olimpije. Po ljubljanskem obleganju Balizsevih vrat, ko je moral kar nekajkrat posredovati, je stvari v svoje roke vzel Miha Verlič in še drugič zatresel mrežo. Madžarski oklepniki so lovili priključek, ki ga je imel na palici Colton Yellow Horn, a je bil na mestu Kuhn, ki se je izkazal tudi ob madžarski ofenzivi z igralcem več, ko je uspešno odbil vse poskuse. A kljub pritisku gostov so domači prihajali do priložnosti. In če Ken Ograjenšek ploščka ni uspel pospraviti v mrežo v prvih dveh tretjinah, ga je v zadnji, ko je po podaji Koblarja s strelom med nogama Balizsa zadel četrti ljubljanski zadetek. Tretjo zmago "zmajev" v sezoni pa je dve minuti pred koncem potrdil Andrej Hebar. Če sta tokrat dobro delovala drugi in tretji napad, je ostal dolžan prvi, tujci namreč k zmagi niso prispevali niti točke.

Novo priložnost za nabiranje točk bodo ''zmaji'' imeli v četrtek, ko se bodo pomerili z istimi nasprotniki, a takrat bodo gostovali v Szekesfehervarju.

Ne spreglejte