Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 5. 2012,
10.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings

Torek, 8. 5. 2012, 10.24

7 let, 12 mesecev

Ne le konferenčni finale, na obzorju tudi kupec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Phoenix Coyotes so prišli do največjega uspeha, odkar so se preselili iz Winnipega, navijače pa ob preboju veseli tudi dejstvo, da se je našel kupec, ki bi klub obdržal v mestu Glendale.

Leta 1996 je na veliko žalost navijačev Winnipega prišlo do selitve franšize v Glendale, hkrati se je klub preimenoval iz Jets v Coyotes. Uvodne sezone se je moštvo redno uvrščalo v končnico, nato je sezono bolj ali manj končal v rednem delu. Začele so se pojavljati tudi finančne težave, ki so se stopnjevale iz leta v leto, maja 2009 pa je vodstvo priglasilo stečaj in začelo iskati novega lastnika. A se s prodajo ni strinjalo vodstvo NHL, ki je samo prevzelo vodenje ekipe in ga dalo na svojo plačilno listo. Interesentov je bilo kar nekaj, vendar so želeli klub preseliti, izjemno zainteresirani so bili potencialni kupci iz Quebeca, kar pa ni bilo po godu komisarju NHL Garyju Bettmanu, ki je vse poizkuse blokiral in na vsak način skušal franšizo zadržati v Arizoni.

Kot kaže, pa mu bo to na koncu tudi uspelo. Na dan pete tekme med Phoenixom in Nashvillom je prvi mož NHL sporočil, da so se pojavili novi interesenti, na čelu z nekdanjim predsednikom uprave San Joseja Gregom Jamisonom, ki želijo klub obdržati v mestu Glendale. ''Z Gregom Jamisonom in mestom Glendale smo imeli lepo število sestankov, ki so nas pripeljali do dogovora z Jamisonom, da bomo sklenili uradni dogovor, s katerim bo prišlo do prodaje franšize. Zainteresirani kupci bodo nadaljevali tudi pogovore z mestom. Upamo in želimo si, da ne bo prišlo do zapletov ter da bo do prodaje prišlo hitro,'' je potek prodaje komentiral Bettman, ki pričajuje, da bo do vsega tega prišlo v prihodnji tednih.

Verjamejo v produkt

Jamison mora sedaj s svojo ekipo somišljenikov skleniti pogodbo o prodaji z ligo, nato pa pridobiti še zeleno luč s strani odbora guvernerjev, z mestom pa mora podpisati pogodbo o najemu dvorane Jobing.com Arena. Jamison je v športu prisoten že lep čas, sprva je sicer začel v NBA, kjer je bil med leti 1980 in 1987 direktor marketinga, nato je za kratek čas opravljal vlogo podpredsednika pri Indiana Pacers, leta 1993 pa se je preselil v hokej. Novo službo si je našel pri San Jose Sharks, kjer je tudi manjši lastnik. ''Vedno moraš imeti pred sabo cilj. Verjeti moraš, da lahko nekaj dosežeš. In mi verjamemo, da lahko v Phoenixu nekaj ustvarimo. Le nadaljevati moramo po začrtani poti, ki je bila vzpostavljena pred leti. Želimo si prodati več vstopnic, želimo prodati večje število lož v dvorani in želimo več iztržiti od sponzorjev. Imamo produkt, v katerega verjamemo,'' je o razlogih za nakup dejal Jamison.

''Kojoti'' so sicer s 4:1 v zmagah izločili Nashville in se bodo v finalu konferenčnega finala pomerili z Los Angelesom Anžeta Kopitarja, s katerim so se v rednem delu pomerili šestkrat, obe ekipi sta dobili po tri obračune.

Ne spreglejte