Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 12. 2014,
20.55

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 3. 12. 2014, 20.55

8 let, 3 mesece

Muršak v igri mačke z mišjo do štirih točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Moskovski CSKA je slavil še 11. zaporedno zmago, na domačem terenu se je z 9:1 poigral s Čerepovcem. Jan Muršak je zadel in trikrat podal. Slovan izgubil v Sočiju, Medveščak ugnal Dinamo Moskvo.

Vse od drugega novembra, torej več kot en mesec, moštva v Kontinentalni hokejski ligi ne najdejo recepta, da bi CSKA spravila na kolena. Moskovčani so se pred svojimi navijači veselili 11. zaporedne zmage, po kateri so na vrhu ohranili štiri točke prednosti pred ekipo SKA. Jan Muršak in druščina proti moštvu z dna lestvice zahodne konference Severstalu Čerepovcu nista imela težkega dela. Od 39 strelov so oklepniki CSKA devet ploščkov pospravili v mrežo nemočnega nasprotnika, ki je edini zadetek na srečanju dosegel v šesti minuti, ko je izenačil na 1:1, a nato stika z gostitelji ni več našel. Med strelce se je vpisal tudi naš napadalec, ki je v dobrih 17 minutah petkrat ustrelil, dobil enega od dveh sodniških metov ter zadel za 7:1 in podal za 4:1, 6:1 in končnih 9:1. Nov obračun jih čaka v soboto, ko bodo gostovali pri Lokomotivi Jaroslavl.

Na delu je bila tudi slovaška Bratislava, ki je po dveh domačih zmagah z 1:4 klonila pri vzpenjajočem se Sočiju (zmagal je sedmič zapored in je osmi na zahodu). Rok Tičar je igral dobrih 17 minut, sprožil tri strele, dobil šest od 14 sodniških metov in odsedel malo kazen. Žiga Jeglič je bil na ledu minuto manj, enkrat ustrelil in dobil enega od dveh bulijev. Slovan je po 34 tekmah na 12. mestu zahoda, z istim številom točk je mesto pred njim Medveščak, ki je, brez Marcela Rodmana, po kazenskih strelih s 3:2 premagal Dinamo Moskvo. Z omenjeno ekipo bo v petek palice prekrižal Slovan, medvedi pa bodo takrat igral v olimpijskem Sočiju.

Ne spreglejte