Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2012,
13.04

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 9. 11. 2012, 13.04

6 let, 10 mesecev

M. Kopitar: Francozi niso bili kar tako deveti na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Po četrtkovi zmagi proti Italijanom danes ''rise'' čaka nov obračun. Nasproti jim bodo stali močni Francozi, ki so na prvi tekmi evropskega izziva premagali Avstrijce.

Na uvodni tekmi turnirja EIHC so slovenski oklepniki proti zahodnim sosedom vknjižili zmago s 4:0. Danes jih v ljubljanskem Tivoliju čaka močna reprezentanca Francije, ki je tako kot Slovenija turnir začela z zmago. ''Galski petelini'' so bili z 2:0 boljši od avstrijske falange. Matjaž Kopitar pričakuje težko tekmo: ''Francija je kakovostna ekipa, niso bili po naključju deveti na zadnjem svetovnem prvenstvu, kjer so premagali kar nekaj reprezentanc. Pričakujem zahtevno tekmo.'' Tudi mladi ljubljanski napadalec Eric Pance, ki je na tekmi proti Italiji dosegel prvi članski reprezentančni gol, ve, da proti Francozom ne bo lahko: '' Zavedamo se, da je Francija dobra in izkušena ekipa. Mislim, da bomo morali odigrati malo bolj disciplinirano. Proti Italiji smo naredili nekaj napak, ki jih Italijani sicer niso izkoristili, proti Francozom pa bomo morali biti bolj previdni. Če nam bo napake uspelo minimalizirati, se lahko nadejamo nove zmage.''

Prav napadalna trojka, v kateri igrata brata Kopitar in Eric Pance, je na uvodu prikazala največ uigranosti, saj so nasprotnikovo mrežo zatresli trikrat (strelci: Aleš Kranjc, Gašper Kopitar, Eric Pance). Selektor pred tekmo s Francijo večjih sprememb v peterkah ne načrtuje: ''Turnir bomo nadaljevali v nespremenjeni postavi. Želim pa si vsem dvajsetim igralcem ponuditi čim več priložnosti.'' Bo pa do spremembe prišlo med vratnicama slovenskega gola, saj je včerajšnji debitant Luka Gračnar že odšel v Pontebbo, kjer bo do čim boljših rezultatov pomagal mladi izbrani vrsti Gorazda Drinovca. Tako bo mesto čuvaja mreže danes pripadlo Robertu Kristanu.

Ne spreglejte