Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 5. 2022,
7.57

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Stanleyjev pokal končnica Edmonton Oilers Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Četrtek, 5. 5. 2022, 7.57

1 leto, 11 mesecev

Končnica lige NHL, 1. krog (4. maj)

Visok poraz Kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Los Angeles Kings Edmonton Oilers | Kralji so na drugi tekmi končnice pri Edmontonu izgubili z 0:6. Serija na štiri zmage je izenačena na 1:1. | Foto Guliverimage

Kralji so na drugi tekmi končnice pri Edmontonu izgubili z 0:6. Serija na štiri zmage je izenačena na 1:1.

Foto: Guliverimage

Izid prvega kroga končnice severnoameriške hokejske lige NHL na zahodu med moštvoma Los Angeles Kings in Edmonton Oilers je v boju na štiri zmage poravnan 1:1. Naftarji so se davi maščevali za uvodni poraz ter v domači dvorani Rogers Place visoko s 6:0 premagali kralje. Anže Kopitar je kar šestkrat ustrelil proti okvirju vrat, a brez uspeha. 

Jevgenij Kuznjecov
Sportal Washington šokiral št. 1, v New Yorku kar trije podaljški in 79 obramb Rusa

Izkušeni 40-letni vratar kanadske zasedbe iz Edmontona Mike Smith je tokrat predstavljal nerešljivo oviro za člane gostujoče ekipe iz Kalifornije. Smith je ubranil 30 strelov kraljev ter domačo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Po prvi tretjini brez zadetkov so domači hokejisti v drugi in tretji zagospodarili na ledu, vratar zasedbe iz mesta angelov Jonathan Quick, ki je zbral 30 obramb, je tako moral šestkrat pobrati plošček iz mreže.

V 22. minuti je Leon Draisaitl ob moštveni premoči premagal Quicka za 1:0. Nato so se med strelce vpisali še Darnell Nurse, Ryan McLeod, Evander Kane dvakrat ter Jesse Puljujarvi. Connor McDavid in Evan Bouchard sta vpisala vsak po dve podaji. Med podajalce se je vpisal tudi Kane.

Smith, ki je v ponedeljek naredil usodno napako pri rokovanju s ploščkom, ki je privedla do poraza Edmontona s 4:3 v uvodi tekmi, je na drugi tekmi prikazal izjemno predstavo ter petič na tekmah v končnicah ni prejel zadetka.

"Naredil sem eno slabo potezo in to nas je stalo zmage. Mislim, da sem nocoj prenesel enako miselnost in sem očitno želel dobro nastopiti, še posebej potem, ko se počutiš, kot da si morda vzrok za poraz," je bil zadovoljen Smith.

Naslednji dve tekmi bosta v Los Angelesu | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Naslednji dve tekmi bosta v Los Angelesu Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Trener naftarjev Jay Woodcroft ni bil presenečen: "To je pravi profesionalec. Mislim, da je tudi na prvi tekmi naredil nekaj res dobrih obramb, nocoj pa je prišel na led in raztrgal."

Naslednji dve tekmi bosta v Los Angelesu. Peta tekma pa bo znova v Kanadi. V drugi krog konferenčnih bojev končnice bo napredovala ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.

"Resnično nismo igrali dovolj trdo," je dejal slovenski center Los Angelesa Kopitar. "Dobili smo nekaj priložnosti ob igri z igralcem več in tega power playa nismo znali unovčiti, oni pa so. To je bila velika prelomnica na tekmi in potem nismo bili zmožni več nadaljevati, tako kot znamo."

"Včasih je tako, da se morate prikloniti in pred tekmecem vzdigniti rob klobuka, odigrali so res dobro tekmo," je dejal trener Los Angelesa Todd McLellan.

V zahodni konferenci je prvo zmago vpisala tudi ekipa Minnesota Wild, ki je na domačem ledu premagala St. Louis Blues s 6:2 ter se v zmagah (1:1) izenačila s St. Louisom.

V prvem krogu končnice v vzhodni konferenci so hokejisti Carolina Hurricanes dobili obe tekmi na domačem ledu in proti Boston Bruins, ki so jih v drugo premagali s 5:2, vodijo že z 2:0 v zmagah.

Izid obračuna med Torontom Maple Leafs in Tampo Bay Lightning, ki je drugo tekmo dobila s 5:3, pa je izenačen 1:1 v zmagah.

Liga NHL, 1. krog končnice (4. maj):

Vzhod:
Carolina Hurricanes : Boston Bruins 5:2 /2:0/
Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning 3:5 /1:1/

Zahod:
Minnesota Wild : St. Louis Blues 6:2 /1:1/
Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 6:0 /1:1/
(Anže Kopitar šest strelov na gol v 19:55 minutah za LA Kings)

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Los Angeles Kings končnica 2022
Sportal Kopitar in Kralji z zmago začeli obračune v končnici
Ne spreglejte