Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 4. 2018,
9.37

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Luka Gračnar liga EBEL Black Wings Linz VIenna Capitals Red Bull Salzburg Bolzano

Četrtek, 5. 4. 2018, 9.37

6 let

Liga EBEL, polfinale, peti tekmi

Se bo ponovil scenarij izpred štirih let?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
Red Bull Salzburg | Foto Sportida

Foto: Sportida

V finalu lige EBEL bomo spremljali ponovitev sezone 2013/14. Potem ko je Bolzano izločil prvaka Dunaj, je v sredo do finalne vstopnice prišel še Salzburg vratarja Luke Gračnarja. Pred štirimi leti so Italijani s 3:2 v zmagah ugnali Avstrijce in v krstni sezoni postali prvaki.

Šesti tekmi

Na šesti polfinalni tekmi so rdeči biki iz Salzburga na gostovanju v Linzu z zmago s 4:2 izkoristili prvi zaključni plošček za napredovanje v finale. Gračnar je bil drugi vratar in preboj v zadnjo fazo tekmovanja spremljal ob ledu.

Salzburžani se bodo v finalu pomerili z Bolzanom, ki bo od priključitve ligi drugič zaigral v finalu. Ko se je pred štirimi leti prvič znašel v finalu, je postal prvak, zmagoviti zadetek pa je prispeval slovenski napadalec Žiga Pance.

Finale se bo začel v nedeljo, 8. aprila, igrali bodo na štiri zmage.

Peti tekmi

Znan je prvi finalist razširjenega avstrijskega prvenstva. Prvič po letu 2014, ko je kot novinec postal prvak lige EBEL, se je v finale prebil italijanski Bolzano, ki je v četrtfinalu najprej izločil lanskega finalista Celovec, v polfinalu pa zagrenil življenje še najboljši ekipi rednega dela in branilcu naslova Dunaju. V drugem polfinalnem paru je Salzburg z zmago v 77. minuti (4:3) proti Linzu povedel s 3:2 v zmagah in lahko v sredo postane drugi finalist.

Hokejisti Bolzana so v polfinalu s 4:1 v zmagah izločili najboljšo ekipo rednega dela, branilca naslova Dunaj in se prvič po letu 2014 uvrstili v finale. | Foto: Reuters Hokejisti Bolzana so v polfinalu s 4:1 v zmagah izločili najboljšo ekipo rednega dela, branilca naslova Dunaj in se prvič po letu 2014 uvrstili v finale. Foto: Reuters

Dunajčani so v ponedeljek pred domačimi gledalci nujno potrebovali zmago, a je kljub vodstvu niso dočakali. Tirolci so po zaostanku priredili preobrat, zmagali z 2:1 in si s 4:1 v zmagah priborili finalno vstopnico. 

Bolzano, ki je redni del končal na devetem mestu in si končnico priigral šele po dodatnih bojih, je v finalu zadnjič igral leta 2014, ko je v krstni sezoni postal prvak. Zmagoviti zadetek za naslov je prispeval slovenski napadalec Žiga Pance.

Na finalnega nasprotnika bo moral še nekoliko počakati. V drugem polfinalu je Salzburg slovenskega vratarja Luke Gračnarja, ki je bil drugi vratar in ni branil, Linz premagal v 17. minuti podaljška in si priigral zaključni plošček. Izkoristi ga lahko v sredo.

 

Ne spreglejte