Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 3. 2018,
23.17

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Black Wings Linz VIenna Capitals Luka Gračnar Red Bull Salzburg liga EBEL

Sobota, 31. 3. 2018, 23.17

6 let

Liga EBEL, polfinale, drugi, tretji in četrti tekmi

Vse bolj diši po italijanski veselici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Bolzano Vinenna Capitals | Foto Sportida

Foto: Sportida

Hokejisti Bolzana še naprej mešajo štrene v končnici lige EBEL. Potem ko so v četrtfinalu izločili lanskega finalista Celovec, v polfinalu grenijo življenje aktualnemu prvaku Dunaju. Italijanska ekipa je v soboto s 5:2 premagala Avstrijce in v seriji povedla s 3:1 v zmagah. S tem si je priigrala dva zaključna ploščka za finale, prvega lahko izkoristi že v ponedeljek.

Četrti polfinalni tekmi

V drugem polfinalnem paru med Salzburgom, katerega član je slovenski vratar Luka Gračnar, in Linzem je serija - igrajo na štiri zmage - izenačena, saj je Linz v soboto slavil s 5:2. Gračnar je bil drugi vratar rdečih bikov in tudi tokrat ni branil.

Tretji polfinalni tekmi

Na tretjih polfinalnih tekmah lige EBEL je Bolzanu v četrtek na Dunaju uspel velik preobrat. Aktualni prvaki so pol minute pred iztekom rednega dela vodili z 2:1, nato pa je z drugim zadetkom udaril Alexander Petan in izsilil podaljšek. V peti minuti podaljšanje igre je Angelo Micelli Bolzanu pristreljal pomembno zmago. Italijansko moštvo, prvak lige iz sezone 2013/14, je v seriji, v kateri igrajo na štiri zmage, povedlo z 2:1 v zmagah.

Hokejisti Bolzana so po velikem preobratu na terenu prvaka Dunaja vknjižili pomembno zmago in povedli v polfinalni seriji. | Foto: Sportida Hokejisti Bolzana so po velikem preobratu na terenu prvaka Dunaja vknjižili pomembno zmago in povedli v polfinalni seriji. Foto: Sportida

Prednost z 2:1 si je priigral tudi Salzburg slovenskega vratarja Luke Gračnarja. Gorenjec je bil tudi na tretji polfinalni tekmi proti Linzu drugi vratar in dogajanje spremljal ob ledu. Njegovi soigralci so Linz ugnali s 4:1.

 

Drugi polfinalni tekmi

Linz je ugnal Salzburg in izenačil polfinalno serijo. | Foto: Sportida Linz je ugnal Salzburg in izenačil polfinalno serijo. Foto: Sportida

Po drugih polfinalnih tekmah razširjenega avstrijskega prvenstva je serija v obeh parih izenačena na 1:1 v zmagah. Bolzano je do izenačenja prišel z zmago s 4:1 nad aktualnim prvakom Dunajem. Linz je serijo prav tako izenačil doma. Salzburg slovenskega vratarja Luke Gračnarja, ki je bil tudi tokrat drugi vratar in ni igral, je premagal s 3:1. Igrajo na štiri zmage.

Dunajčani so na prvi tekmi zmagali s 4:0, Salzburžani pa so Linz strli s 3:2.

Ne spreglejte