Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 2. 2018,
21.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

liga EBEL VSV Beljak KAC Celovec Sapa Fehervar

Nedelja, 11. 2. 2018, 21.00

6 let, 2 meseca

Liga EBEL, med 8. in 11. februarjem

Ograjenšku ni do klubskega smeha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Ken Ograjenšek | Foto Sportida

Foto: Sportida

Medtem ko je večina slovenskih hokejistov, ki si kruh služijo v ligi EBEL, te dni na olimpijskih igrah, jih peščica nadaljuje tekmovanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Beljak olimpijca Mihe Verliča in Mihe Štebiha nadaljuje uspešen niz. Korošci so zmagali četrtič zapored. Po kazenskih strelih so z 2:1 premagali Fehervar Aleša Mušiča in Luke Vidmarja. Igral je le Štebih, ki z Beljakom zaseda drugo mesto spodnjega doma.

Dogajanje v 4. krogu

Med moštvi, ki se še borijo za končnico, je vodilni Dornbirn Žige Panceta, ta je trenutno v Južni Koreji, po podaljšku premagal Bolzano. Slabe volje pa ostajajo graški panterji, pri katerih si kruh služi še en ris, ki bo sodeloval na OI, Ken Ograjenšek. Njegov Gradec je visoko izgubil z Znojmom, v drugem delu sploh še nima zmage, tako da je končnica zelo oddaljena.

Med tistimi, ki so že v končnici, gre v drugem delu najbolje Salzburgu Luke Gračnarja (sodeluje na OI), ki je slavil še četrtič in je tik za petami vodilnega Dunaja. Aktualni prvaki so namreč izgubili prvič v tem delu. Po kazenskih strelih jih je s 7:6 premagal Linz. Novo ničlo je vknjižil Celovec reprezentanta Mitje Robarja. Korošci so izgubili še četrtič, visoko jih je premagal Innsbruck.

Tekme "zgornjega doma": 

 
Tekme "spodnjega doma": 

 

Lestvica, zgornji dom:

  1. Vienna Capitals 4 tekme - 16 točk (6)
  2. Red Bull Salzburg 4 – 15 (4)
  3. Linz 4 – 10 (2)
  4. Medveščak 3 – 3 (0)
  5. Innsbruck 4 – 3 (0)
  6. KAC Celovec 4 – 2 (1)

*Moštva igrajo deset tekem po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh razvrstitev, najboljši trije si izberejo četrtfinalnega nasprotnika.
() V oklepaju je število točk, ki jih je ekipa prenesla iz prvega dela.

Lestvica, spodnji dom:

  1. Dornbirn 4 tekme – 13 točk (6)
  2. Beljak 4 - 11 (0)
  3. Fehervar 4 - 8 (1)
  4. Bolzano 4 – 7 (2)
  5. Znojmo 4 - 6 (0)
  6. Graz 99ers 4 – 4 (4)

* Moštva igrajo deset tekem po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh, najboljša dva si priigrata četrtfinale

() V oklepaju je število točk, ki jih je ekipa prenesla iz prvega dela.

Dogajanje v 3. krogu

Potem ko je pretekli teden Nik Simšič dosegel premierni zadetek v dresu Medveščaka, je prvenec v četrtek dočakal tudi Mark Čepon. Branilec Zagrebčanov je najprej podal za vodstvo z 1:0, nato pa poskrbel za vodstvo 2:1. Po njegovem strelu se je plošček sicer od domačega igralca odbil v gol, a pod zadetek je podpisan Čepon. Hrvaško moštvo, ki se je že uvrstilo v končnico, je v drugem delu vknjižilo prvo zmago. S 5:3 je premagalo Innsbruck.

Hokejisti Medveščaka so vknjižili prvo zmago v drugem delu. Premierni zadetek v dresu hrvaškega kluba je dosegel slovenski branilec Mark Čepon. | Foto: Sportida Hokejisti Medveščaka so vknjižili prvo zmago v drugem delu. Premierni zadetek v dresu hrvaškega kluba je dosegel slovenski branilec Mark Čepon. Foto: Sportida Med ekipami, ki že imajo četrtfinalno vstopnico, je vodilni Dunaj tretjo zmago nanizal proti Celovcu olimpijca Mitje Robarja, Salzburg Luke Gračnarja pa proti Linzu. Rdeči biki so v pravi goleadi zmagali z 9:5.

V spodnjem domu, v katerem se moštva bojujejo za prvi dve mesti, ki vodita v izločilne boje, gre še naprej odlično Beljaku Mihe Verliča in Mihe Štebiha. Prvi je v Južni Koreji, drugi pa je Korošcem - v tem delu tekmovanja so stoodstotni - v četrtek pomagal do zmage nad Znojmom.

Dornbirn Žige Panceta je pomembno zmago vknjižil proti Fehervarju Aleša Mušiča in Luke Vidmarja - vsi trije sodelujejo na olimpijskih igrah. Vse bolj pa je končnica oddaljena za Gradec olimpijca Kena Ograjenška, panterji so izgubili še tretjo tekmo v tem delu, premoč so priznali Bolzanu.

Tekme "zgornjega doma": 

 Tekme "spodnjega doma":

Ne spreglejte