Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 12. 2017,
11.22

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Ken Ograjenšek Mark Čepon Nik Simšič Sašo Rajsar Aleš Mušič Luka Vidmar legionarji liga EBEL Miha Verlič Miha Štebih Mitja Robar Luka Gračnar Žiga Pance Doug Bradley

Nedelja, 24. 12. 2017, 11.22

6 let, 4 mesece

Liga EBEL od 19. do 22. decembra

Taktirko Medveščaka prevzema stari znanec, ki je vodil tudi Jesenice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Doug Bradley | Foto Sportida

Foto: Sportida

Po seriji porazov in padcu skoraj na dno lestvice sta se Medveščak in dozdajšnji trener Connor Cameron razšla, vodstvo zagrebškega kluba pa je trenersko vlogo zaupalo staremu znancu medvedjega brloga Dougu Bradleyju. 

Bradley je v Medveščaku deloval že med letoma 2009 in 2011, ko je bil vodja hokejskih operacij, športni direktor, pomočnik trenerja in tudi glavni trener. 61-letnega Bradleyja se zagotovo spomnijo tudi Slovenci, v sezoni 2008/09 je vodil Jesenice, že pred tem pa je v ligi EBEL sodeloval kot trener Innsbrucka. V zadnjem tekmovalnem obdobju je Američan služboval na Madžarskem kot glavni trener DVTK Jegesmedvek iz tamkajšnje Erste lige.

 Dogajanje v 31. krogu 

Dvanajst zadetkov na derbiju in nasmeh na obrazu Slovenca

Petkov večer je postregel z dvema obračunoma moštev z vrha lestvice. Na obeh sta se veselili moštvi, ki imata v svoji ekipi Slovenca. Celovec Mitje Robarja je v goleadi s 7:5 premagal vodil Dunaj, naš branilec je podal za vodstvo s 4:3 in se vrnil na drugo mesto. Salzburg Luke Gračnarja, ta je bil tudi tokrat drugi vratar in ni branil, je z 2:1 strl Linz in vknjižil osmo zaporedno zmago.

Mitja Robar je s Celovcem premagal vodilni Dunaj in se vrnil na drugo mesto lige EBEL. | Foto: Sportida Mitja Robar je s Celovcem premagal vodilni Dunaj in se vrnil na drugo mesto lige EBEL. Foto: Sportida

Ken Ograjenšek je z Gradcem visoko izgubil pri razpoloženem Bolzanu, pri katerem zadnje čase navdušuje vratar Pekka Tuokkola. Tokrat je zaustavil vse strele Avstrijcev in svoji ekipi pomagal do zmage s 4:0. Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha je na Češkem zmagal z 2:0.

Hokejisti Medveščaka so v četrtek izgubili še devetič zapored, tokrat jih je premagal Dornbirn Žige Panceta. Slovenski napadalec je k zmagi prispeval dva zadetka (za vodstvi s 4:1 in 5:2) in podajo za vodstvo z 2:0. Zagrebčani vztrajno padajo po lestvici in so deseti, Pancetovi se držijo petega mesta.

Fehervar Luke Vidmarja in Aleša Mušiča, ki je pred časom tekme izpustil zaradi lažje poškodbe, zadnja tedna pa spet ne igra, je doma tesno premagal Innsbruck in prehiteli Medveščak.

 

 

Lestvica

1. Vienna Capitals 30 tekem – 66 točk
2. KAC Celovec 31 – 57
3. Black Wings Linz 31 – 55
4. Red Bull Salzburg 31 – 54
5. Dornbirn 31 - 46
6. Innsbruck 31 – 45
7. VSV Beljak 31 – 40
8. Graz 99ers  31 – 40
9. FZnojmo 31 – 39 
10. Fehervar 31 – 39
11. Medveščak 30 – 38
12. Bolzano 31 – 36

Dogajanje v 30. krogu 

Na sredinem slovenskem obračunu je Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha tesno ugnal Dornbirn Žige Panceta. Slovenca v zmagoviti ekipi sta vknjižila vsak po eno podajo.

Salzburžani zbirajo zmage. | Foto: Sportida Salzburžani zbirajo zmage. Foto: Sportida

Drugi obračun s slovenskimi predstavniki na različnih straneh se je končal z zmago Salzburga Luke Gračnarja nad Medveščakom (Sašo Rajsar, Nik Simšič, Mark Čepon). Gračnar je bil drugi vratar in ni branil, Rajsar je podal za znižanje na 2:1. To je bila že šesta zaporedna zmaga rdečih bikov, prav nasprotno pa je v taboru medvedov – izgubili so osmič zapored.

Celovec Mitje Robarja je stopil na Mino pri Znojmu, Gradec Kena Ograjenška ni bil kos drugemu Linzu, Fehervar Luke Vidmarja in Aleša Mušiča, ki ni igral, pa je po kazenskih strelih izgubil z Bolzanom, ki mu gre v zadnjem času bolje.

Vodilni Dunajčani so se opekli z Innsbruckom.

Ne spreglejte