Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
10.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 10.28

8 let, 3 mesece

Kovačevič se vrača k prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Branilec Sabahudin Kovačevič je sledil trendu risov pri menjavi kluba v letošnji sezoni. Moštvo lige VHL Kuban Krasnodar je zamenjal za drugega VHL-ovca Karagando, s katero je lani postal prvak.

Visokorasli slovenski reprezentant je v pretekli sezoni s Sary-Arko Karagando posegel na vrh lige VHL. Po uspehu je ostal v omenjenem tekmovanju, a zamenjal delodajalca in se preselil h Kubanu iz Krasnodarja. Za rusko moštvo, ki se drži sredine lestvice (11. mesto), je odigral 20 tekem in v statistiko vpisal pet podaj. Statistike tam, vsaj letos, ne bo več okrepil, saj se vrača v kazahstansko Karagando, ki te dni vetri ekipo. Vodilnega moštva ni okrepil le Sabahudin Kovačevič, pač pa so iz Kubana pripeljali še eno novo moč, kanadskega napadalca Logana MacMillana, ki je bil del kluba že ob lanski osvojitvi prvenstva. V nasprotno smer sta po dogovoru klubov o zamenjavi "odpotovala" branilec in napadalec.

V letošnji sezoni so v ligi VHL nastopali štirje Slovenci, a trenutno vztrajata le še dva – ob Kovačeviču še Andrej Tavželj (Toros Neftehamskm). Žiga Pavlin je namreč pred kratkim zapustil starega novega delodajalca Kovačeviča in se podal na Švedsko, tja se je že konec oktobra preselil Aleš Kranjc, ki je trenutno poškodovan.

Ne spreglejte