Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 6. 2011,
18.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boston Bruins Vancouver Canucks

Sreda, 8. 6. 2011, 18.56

8 let

Kosmatinci brez milosti (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Boston Bruins so v četrti finalni tekmi lige NHL izkoristili prednost domačega igrišča in prepričljivo ugnali goste iz Vancouvra. Drugič zapored. Skupni izid v zmagah je izenačen (2:2).

Namesto poškodovanega Nathana Hortona - v tej sezoni ne bo več stopil na led, je pa pred tekmo dvigoval moralo soigralcem v slačilnici - se je v udarnem napadu Bostona znašel Rich Peverley in z dvema zadetkoma poskrbel za naslov najboljšega igralca tekme, na kateri so prevladovali gostitelji. Še četrtič zapored v finalni seriji lige NHL je zmaga ostala doma. Kosmatinci so svojo nalogo pred domačim občinstvom opravili veliko bolj prepričljivo kot Kanuji v olimpijskem mestu. Domači tekmi so dobili s skupno razliko v zadetkih 12:1, znova pa je blestel prvi vratar Tim Thomas. V noči na četrtek po slovenskem času je ubranil 38 strelov in mrežo ohranil nedotaknjeno. Še tretjič v končnici lige NHL v tej sezoni.

"Zmeraj je lažje igrati doma, saj nas polni dodatna energija, energija naših navijačev. Preprosto iz nas izvabijo tisto najboljše. Trenutno se zdi, da smo vsi tako osredotočeni na tekmo, da bolj ne bi mogli biti," je po tekmi dejal Brad Marchand, tudi strelec zadetka v drugi tretjini. Vratar Vancouvra Roberto Luongo je sinoči štiri gole prejel v dvajsetih poskusih, nato ga je med vratnicama zamenjal Cory Schneider.

Pri gostih, manjkal je kaznovani branilec Aaron Rome, ki mora zaradi brutalnega štarta nad Hortonom počivati na štirih tekmah. Boston ni osvojil naslova že 39 let. Če bo želel stopiti na najvišjo stopničko, bo moral v naslednjih dneh vsaj enkrat v gosteh ugnali Vancouver, doma pa zadržati zmagovalni niz. Gostje so znova razočarali v igri z igralcem več. Na četrti tekmi niso izkoristili niti ene izmed šestih priložnosti, v finalnih obračunih pa le enega izmed 22. Če bodo hoteli postati prvi predstavnik lige NHL iz Kanade, ki bo po letu 1993 dočakal Stanleyjev pokal, bodo morali odstotek učinkovitosti temeljito popraviti. "Ne gre samo za pomanjkanje želje po zmagi. Precej je za naš poraz zaslužna odlično razpoložena nasprotna ekipa. Igrajo premišljeno in v zadnjih dveh tekmah so znali ustaviti naš napad," pa je po tekmi dejal trener najboljše ekipe rednega dela Alain Vigneault.

Peta tekma bo na sporedu v noči na soboto po slovenskem času v Vancouvru.

Ne spreglejte