Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 10. 2014,
9.01

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 17. 10. 2014, 9.01

8 let, 3 mesece

Jan Muršak po naletu: Le glava malce boli, v nekaj dneh bom povsem v redu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Napadalec Jan Muršak na derbiju proti SKA po naletu Antona Belova ni utrpel hujše poškodbe. Pesničan, ki je nekaj besed namenil tudi sumljivim sodniškim odločitvam, pravi, da ga le boli glava.

Da bo na obračunu v Sankt Peterburgu med ekipama SKA in moskovskim CSKA vroče, je bilo jasno še pred začetkom vodilnih moštev lige. Oba kluba sta imela pred srečanjem v žepu 16 zmag in le en poraz, Moskovčani pa so se na gostovanje odpravili s popotnico 13 zaporednih zmag. A na žalost Jana Muršaka in soigralcev – vodili so s 3:1, nato pa je SKA po preobratu slavil s 4:3 – se je njihov niz končal na terenu velikih tekmecev.

Obračun je že v deveti minuti zaznamoval prekršek branilca SKA Antona Belova na štajerskega napadalca, ko je Rus na Slovenca naletel od zadaj, tako da je ta z glavo udaril ob pleksisteklo in obležal na ledeni ploskvi. Sodniki pa? Nič. Branilec je ostal nekaznovan, tekma pa se je, kaj kmalu ko je Muršak zapustil led, nadaljevala. Štajerec je po naletu za kratek čas v prvi tretjini še igral, v drugi in zadnji tretjini pa ga strateg Dmitrij Kvartalnov ni več poslal v igro.

Šlo je za udarec od zadaj, a sodnik se ni odločil za kazen

Šestindvajsetletnik je po obračunu ruskim novinarjem že zatrdil, da ni resneje poškodovan. "Počutim se dobro. Malce me boli glava, mislim pa, da bom v nekaj dneh popolnoma vredu," je s spodbudnimi besedami postregel Muršak in tudi sam – kot je to storil že trener CSKA– okrcal sodnike: "Šlo je za udarec od zadaj, a sodnik se ni odločil, da bi igralca kaznoval. In to je njegova pravica. Nekatere sodniške odločitve so bile res nenavadne, a bili smo pripravljeni nanje. V Sankt Peterburgu je vedno težko igrati, saj moraš biti vselej pripravljen, da bodo sodniki šesti igralec v polju SKA. Tako je bilo tudi lani v končnici (SKA je CSKA s 4:0 v zmagah izločil v konferenčnem četrtfinalu, op. a.) in tako je bilo tudi na tokratni tekmi."

Proti sodnikom pač ne gre. Moskovčani po drugem porazu v sezoni tako ostajajo na drugem mestu, do novega boja za točke pa imajo še kar nekaj dni – šele v torek bodo gostili Bars iz Kazana.

Ne spreglejte