Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 11. 2013,
15.57

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 19. 11. 2013, 15.57

8 let, 6 mesecev

Italijani prišli, videli in "prekosili" Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po polovici rednega dela lige INL je na vrhu Gardena, najzanesljivejša čuvaja mreže ima Zell-am-See, največ zadetkov in podaj so prispevali Kanadčan, Finec in Čeh. Slovenska moštva v ozadju.

Mednarodna liga, ki so se ji v letošnji sezoni pridružila štiri slovenska in pet italijanskih moštev, je na polovici rednega dela. Lestvica zgovorno kaže, da so se naši zahodni sosedi znašli odlično. Na prvih petih mestih so kar tri italijanske ekipe. V vodstvu je Gardena, tretji so Pirati iz Appiana, na petem je Neumarkt. Med trojico sta se vrinila še avstrijski Zell-am-See, ki je redni del lanske sezone končal na prvem mestu, in Lustenau. Nikakor pa ne gre odpisati Feldkircha, ki je odigral tri tekme manj od večine tekmecev in ki ima na šestem mestu pet točk manj od vodilnih. In kje so slovenske ekipe? Hokejisti zaloške Slavije so na osmem mestu, za petim, ki še vodi neposredno v končnico, zaostajajo sedem točk. Mesto za aktualnimi podprvaki so Team Jesenice, medtem ko so kranjski Triglav, povratnika s člansko ekipo Celje in Bled ter Maribor razporejeni od 12. do zadnjega, 15. mesta.

Z višjim proračunom do tujih nosilcev igre

Slovenske ekipe lahko stavijo le na domače igralce, saj jim finančna sredstva nakupov tujcev ne dopuščajo. Italijani in Avstrijci, ki imajo tudi do šestkrat višje proračune, pa so dodatno moč poiskali zunaj svojih meja. Tako ne čudi podatek, da med najučinkovitejšo šesterico hokejistov najdemo dva Kanadčana (Dylan Stanley, Taggart Desmet), Finca z avstrijskim potnim listom (Toni Saarinen), Čeha (Petr Vala), Šveda (Patrik Wallenberg) in Slovaka (Igor Rataj). Šele na sedmem mestu je igralec, ki prihaja iz ene od treh držav, ki nastopajo v ligi. Najučinkovitejši slovenski oklepnik je Marjan Manfreda (Team Jesenice), ki je na 20. mestu, takoj za njim je član Slavije Tilen Zagorc Pilko.

Najzanesljivejši vratarski dvojec ima Zell-am-See, sledita Lustenau s Fincem Heikkijem Tuomistom in Bregenzerwald s Švedom Oskarjem Östlundom. Od naših ekip se je v prvi polovici rednega dela med vratnicama najbolje znašel ''železar'' Jure Pavlič.

Jeseničani dobro z igralcem manj, Slavija z igralcem več

Številčno premoč najbolje izkoriščajo hokejisti Feldkircha, ki so v tem elementu igre 30,23-odstotno uspešni, Založani, ki izkoristijo vsak četrti "power-play", so na tretjem mestu. A napadalec plejbojev Rok Snoj opozarja, da so večino zadetkov z igralcem več dosegli proti slovenskim ekipam z dna lestvice in da njihova igra ob številčni premoči ni tako dobra, kot govori statistika, saj so zadetki večkrat posledica iznajdljivosti kot pa uigranih akcij. Ob igralcu manj se na ledu najbolje držijo člani Zell-am-Seeja, drugo mesto pripada Jeseničanom, Celje in Bled pa sta v tem elementu najšibkejša.

Ne spreglejte