Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 10. 2011,
10.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Hebar Aleš Kranjc

Ponedeljek, 31. 10. 2011, 10.46

7 let, 12 mesecev

Hebar na debiju odločil zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na Švedskem se je predstavil Andrej Hebar, ki je debitiral z golom in podajo. Aleš Kranjc in Rok Pajič na vrhu lestvice, prvi v ekstraligi, drugi v prvi ligi. Trojica pri Södertälju brez točke.

V najmočnejši švedski ligi Jan Urbas še vedno ni okreval po poškodbi rame, njegov Växjö pa je pretekli teden dvakrat zmagal in enkrat izgubil. Ligo nižje je v ponedeljek Södertälje izgubil z 0:2, slovenska trojica (Blaž Gregorc, Žiga Jeglič in Robert Sabolič) se v statistiko ni vpisala. Slednja je ostala brez točke tudi v sredo pri porazu z 1:2 z Boforsem, med dobitniki točk pa je ni bilo niti v petek pri zmagi s 5:2. V torek je Oskarshamn ugnal Rögle s 3:2, statistika Davida Rodmana je ostala prazna. V sredo je Troja/Ljungby v gosteh visoko izgubila (3:7), Žiga Pavlin se ni vpisal v statistične podatke. V petek je bil na sporedu slovenski obračun, Troja/Ljungby je bila namreč boljša od Oskarshamna (2:1), za zmagovalno ekipo je odlično debitiral Andrej Hebar, ki je odločil zmagovalca, pri prvem zadetku pa podal. Pavlin se ni vpisal v statistiko, Rodman pa si je prislužil pet minut kazni in pot pod prho.

Na Finskem je Lukko Mitje Robarja dvakrat izgubil in enkrat zmagal. Mariborčan je pri zmagi ostal na tribuni, pri porazih pa se v statistiko ni vpisal. V najmočnejši češki ligi še naprej zmaguje Mounfield Aleša Kranjca, saj je zabeležil novi zmagi in se povzpel na vrh lestvice. Reprezentančni branilec se med strelce ali podajalce ni vpisal, na prvi tekmi je moral enkrat na klop za kaznovane. Tudi Slovan Usti nad Lebem Roka Pajiča, ki nastopa v drugem razredu češkega hokeja, je na vrhu lestvice. Pretekli teden se je 26-letni napadalec veselil treh zmag s soigralci, na vsakem obračunu je Jeseničan v statistiko vpisal po eno podajo. Krefeld Roka Tičarja je bil polovično uspešen. V petek je izgubil (2:3), 22-letni napadalec je prispeval podajo, medtem ko se pri nedeljski zmagi (2:1) ni vpisal v statistiko. ''Pingvini'' zaenkrat zasedajo dvanajsto mesto v štirinajstčlanski kategoriji.

Slovenski obračun Šivicu

V Franciji je v slovenskem obračunu Grenoble Mitje Šivica ugnal Amiens Luke Bašiča s 4:2, prvi je podal, drugi pa moral enkrat na kazensko klop. Pri tesni zmagi Grenobla (3:2) se je med podajalce vpisal Edo Terglav, medtem ko je moral Maks Selan enkrat na kazensko klop. Angers Andreja Hočevarja je klonil po izvajanju kazenskih strelov proti Rouenu.

V EBEL je večina moštev pretekli teden odigrala tri obračune, med njimi pa ni igralca Dunaja Marcela Rodmana, ki je še vedno poškodovan. Beljak je bil dvakrat poražen, Tomaž Razingar je na prvi tekmi prejel desetminutno kazen, na drugi pa se je Greg Kužnik vpisal med strelce. Medveščak je dvakrat zmagal in enkrat izgubil, Robert Kristan pa je skupaj na treh obračunih prejel le pet zadetkov, Gal Koren se v statistiko ni vpisal. Na Danskem je Herning Sabahudina Kovačeviča zabeležil dva poraza, visokorasli branilec je na drugi tekmi vpisal dvominutno kazen.

Ne spreglejte