Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 1. 2015,
16.35

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 15. 1. 2015, 16.35

8 let, 3 mesece

Gradec v srditem boju stavi na Slovence - ob Verliču še Rodman in Kovačevič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski napadalec David Rodman in branilec Sabahudin Kovačevič se selita v Gradec, kjer bosta moči združila z Miho Verličem.

V sredo je švedske medije preplavila novica, da je izkušeni Slovenec zapustil švedskega drugoligaša Oskarshamn, saj naj ne bi bil zadovoljen s svojo minutažo. David Rodman je za klub, ki trenutno zaseda 12. mesto med 14 moštvi, igral tretjo sezono in je bil z 22 točkami (osem zadetkov, 14 podaj na 39 tekmah) drugi najučinkovitejši mož Oskarshamna, za katerega brani Gašper Krošelj.

Že včeraj se je najglasneje govorilo, da naj bi se mlajši od bratov Rodman vrnil v njemu dobro znano razširjeno avstrijsko prvenstvo (v ligi EBEL je igral za Linz, Jesenice in Dunaj) – najverjetneje v Gradec, ki mu osvežitev ne bi škodila, ali v Celovec, kjer igra njegov brat Marcel. Naposled je padla odločitev, da bo kariero nadaljeval pri graških panterjih, katerih dres nosi tudi Miha Verlič, pomočnik trenerja pa je Ivo Jan. Po pisanju Kleine Zeitunga, ki navaja besede direktorja kluba Bernda Vollmanna, bi lahko Rodman, če bo urejena vsa dokumentacija, zaigral že v petek, ko se bo trenutno osmouvrščeno moštvo spopadlo s sedmo madžarsko Albo.

Med panterje tudi Kovačevič

Gradec, ki mu v zadnjem času ne gre nič po načrtih – na zadnjih 19 tekmah je zmagal le trikrat –, se te dni ubada tudi poškodbami, težave imajo na branilskih mestih, saj so do konca sezone ostali brez Clemensa Unterwegerja, ki mora na operacijo kolka.

Vrzel v obrambi je po pisanju uradne strani lige že zapolnil še en slovenski reprezentant Sabahudin Kovačevič, ki je sezono začel v ligi VHL pri Kubanu iz Krasnodarja, ga sredi decembra zapustil in se preselil k Sary-Arki Karagandi. Visokorasli branilec, ki je s Karagando v lanski sezoni osvojil ligo VHL, se je v sredo poslovil od aktualnih prvakov in bo v hudem boju za končnico branil barve panterjev. Tudi 28-letnik že ima izkušnje z ligo EBEL, saj je v njej nastopal še z Jesenicami.

Avstrijski klub se bo tako v srditem boju za končnico močno zanašal na slovensko trojno pomoč na ledu.

Ne spreglejte