Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 11. 2013,
20.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Innsbruck liga EBEL

Sobota, 23. 11. 2013, 20.05

8 let

Goleada ''morskim psom'', ''zmaji'' ostali praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Olimpije so po dveh zmagah proti madžarski Sapi tokrat priznali premoč Innsbrucku, ki je v pravem festivalu zadetkov v Tivoliju slavil s 6:5.

Po dveh zmagah proti madžarskim ''hudičem'' so ''zmaji'' dvojni domači program začeli proti Innsbrucku, ki podobno kot ljubljanska ekipa za seboj nima uspešne prve polovice prvega dela. ''Morski psi'' so namreč le mesto pred zeleno-belimi, ki so tokrat igrali v enaki postavi kot na gostovanju v Szekesfehervarju, ko se je v ekipo vrnil Nick Ross, ki skupaj z Matevžem Ermanon sestavlja drugi branilski par. Tudi tokrat v postavi ni bilo mladega para Jure Sotlar in Jaka Zdešar, ki sta s Slavijo gostovala pri Gradeni, ter poškodovanega Scotta Howsa.

Stoodstotni ''power-play'' Olimpije, razpoložen Salazar ohranjal vodstvo

Uvod je pripadel gostom, ki so v četrti minuti, ko je ljubljanska obramba pozabila na Luka Salazarja, načeli mrežo Jerryja Kuhna. A veselje Tirolcev ni trajalo prav dolgo, saj je moral v šesti minuti na hlajenje Craig Switzer. Ob številčni premoči je z nevarnim strelom od daleč poskušal Kenneth MacAulay, a ni presenetil vratarja Patricka Machreicha. Ga je pa dobro minuto zatem po podaji MacAulaya Judd Blackwater. Le nekaj trenutkov po tem, ko so gostje zaigrali v popolni postavi, so si spet priigrali dvominutno kazen. In čeprav je Olimpija v tej sezoni ''power-play'' izkoristila v povprečju le v devetih odstotkih, je bila tokrat z igralcem več bolj razpoložena. Drugo kazen gostov je z natančnim strelom pod prečko sekundo pred iztekom kazni v zadetek spremenil Žiga Pešut. Sledila je igra brez prave obrambe na obeh straneh, kar je v 14. minuti pripeljalo do izenačenja, ko je Lukas Jurik z bližine zatresel ljubljansko mrežo, Jerry Kuhn je sicer poskušal ubraniti z nogo, a je plošček zletel prek njegove noge v gol. Na drugi strani je imel lepo priložnost za vodstvo Pascal Morency, a je streljal prek vrat. Bolj natančen je bil dve minuti pred koncem Luka Salazar, ki je še drugič v prvi tretjini na hrbet spravil Američana med domačima vratnicama in postavil izid prvega dela 2:3.

Ogled posnetka za izenačenje

Še dobro se tretjina ni začela, ko sta strelec Kenneth MacAulay in Pascal Morency mojstrsko zrežirala izenačenje in na noge spravila dobrih tisoč ljubiteljev hokeja. A kaj kmalu so imeli gostje prvič na tekmi igralca več in priložnost, da izkoristijo številčno premoč. Kuhn je imel ob strelih Höllerja in Jurika kar nekaj dela, a je ostal zbran in odbil vse poskuse gostov. To pa mu ni uspelo v 32. minuti, ko so ljubljanski igralci pred svojimi vrati le nemo gledali Jurika, ki se je sprehodil med njimi in rezultat na semaforju spremenil na 3:4. A tudi to vodstvo ni zdržalo prav dolgo. Dve minuti kasneje je namreč najprej lepo poskušal Gregor Koblar, čigar strel je Machreich odbil, a le do Kena Ograjenška, ki je plošček pospravil za njegov hrbet. Sodniki so si, še preden so zadetek priznali, zaradi premaknjenega gola ogledali posnetek. V nadaljevanju so ''zmaji'' zaigrali bolj odločno in bili do konca druge tretjine nevarnejši, najlepši priložnosti si je pripravil Miha Verlič, a ju, tako kot Blackwater, ni izkoristil.

Tyler Donati odločil goleado

In tudi nadaljevanje je postreglo z ljubljansko ofenzivo proti avstrijskim vratom. Da je imel Machreich veliko dela, so skrbeli MacAulay, Blackwater in Verlič. Slednji se je ''oddolžil'' za zapravljene priložnosti iz zadnjih minut druge tretjine, ko je v 44. minuti streljal pod prečko in priskrbel vodstvo. Zadetek je dal Ljubljančanom krila, saj so še naprej napadali, Blackwater je s podajo z leve na desno stran lepo zaposlil Jeffa Ulmerja, ki pa mu z bližine ni uspelo zvišati. Gostje so zadihali šele v 49. minuti, ko so ob številčni premoči, izključen je bil Andrej Hebar, prek Patricka Mössmerja uspeli izenačiti. Kuhn je z zadnjimi močmi poskušal plošček odbiti z nogo, a je bil prekratek. Nemočen pa je bil tudi dve minuti kasneje, ko je Tyler Donati sam zdrvel v protinapad in odločil goleado v Tivoliju. ''Zmaji'' so sicer lovili priključek, tudi brez vratarja, a kaj ko so številne priložnosti, ko so se znašli pred nasprotnikovim čuvajem, ostale neizkoriščene.

Zeleno-beli tako niso izkoristili priložnost, da bi se predzadnjemu Innsbrucku približali le na točko zaostanka, tako da za enajstim mestom zaostajajo za pet. Varovanci Iva Jana prav veliko počitka ne bodo imeli, saj jih že v nedeljo čaka nova tekma in še težji nasprotnik. V Tivoli prihajajo Salzburžani, ki so od začetka oktobra izgubili le točko.

Ne spreglejte