Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 1. 2014,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija VSV Beljak

Sreda, 1. 1. 2014, 13.23

8 let

Dva boleča sta za njimi. Težko bo tudi na prvi dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novo leto zeleno-beli odpirajo proti najbolj neugodnim nasprotnikom sezone. Beljačani so jim namreč zadali dva visoka poraza. Ivo Jan se zaveda, da bo tudi na Koroškem zelo težko.

Skoraj dva meseca in pol sta minila od zadnje tekme, na kateri so si nasproti stali beljaški "orli" in "zmaji", a spomin na oba visoka poraza sezone proti varovancem nekdanjega trenerja Olimpije Hannuja Järvenpääja je v ljubljanskem taboru še kako živ. Da gre za resnično neugodne tekmece, ki zeleno-belim povzročajo mnogo težav, govori tudi podatek o danih in prejetih zadetkih, in sicer so Beljačani na dveh obračunih v Olimpijin gol pospravili kar 15 ploščkov, v koroškem golu pa je končal le en. Da bo v Beljaku, ki si že danes lahko izbori končnico, izredno težko, poudarja tudi Ivo Jan: "Proti Beljaku nas čaka težka tekma, saj se dobro zavedamo, kakšen je bil rezultat prvih dveh tekem proti njim. Nedvomno bomo morali veliko bolje odigrati v obrambi." Še toliko bolj pomembno pa bo najti pot ploščku v gol. Nekdanji "zmaj" Jean Philippe Lamoureux, ki je proti Ljubljančanom branil le ob zmagi z osmimi zadetki razlike, je zadnje čase še posebej razpoložen. Na zadnjih dveh tekmah je ohranil mrežo nedotaknjeno, to je bil njegov četrti "shutout" v sezoni, kar je največ med vsemi vratarji. In če bo med vratnicama stal prav Američan, bo za varovance Iva Jana še težje: "Beljak je ena najboljših ekip v tej ligi, zlasti ofenzivno. Lamoureux pa zadnje tekme brani zelo dobro. Ni kaj reči, zelo težko bo."

Ob prikazu igre z zadnjih tekem bi morala zmaga ostati doma

Čeprav so Olimpijo dvakrat suvereno premagali, je tudi tokrat, kot je za uradno spletno stran lige zatrdil Lamoureux, ne bodo podcenjevali: "Olimpija je v zadnjem času prikazala boljše igre. Prav nič ne more izgubiti, lahko nas le preseneti. A če bo naša forma ostala takšna, kot je bila zadnjih nekaj tednov, in če bomo osredotočeni vso tekmo, bomo led zapustili kot zmagovalci. Le igrati moramo svojo igro in uspeh bo tu."

Spopad "zmajev" in "orlov", ki se bodo v rednem delu sezone zadnjič srečali na sarajevskem IceFestu, se bo začel ob 17.30.

Ne spreglejte