Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 12. 2013,
21.59

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 12. 2013, 21.59

8 let, 3 mesece

Dunaj za zmaje ostaja uganka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Olimpije so niz štirih domačih tekem začeli s porazom. Z 1:3 so premoč priznali nasprotnikom iz avstrijske prestolnice, ti so ''zmaje'' ugnali še četrtič v sezoni.

Po skoraj tednu dni, ko so v torek odigrali zadnjo tekmo in po všečni predstavi na Dunaju klonili v podaljšku, so se Ljubljančani vrnili v tekmovalni ritem. Še zadnjič v prvem delu sezone in še drugič v slabem tednu so pozdravili Dunajčane, ki so na prvih treh obračunih vselej slavili, dvakrat z enim in enkrat z dvema zadetkoma razlike. Ivo Jan tudi tokrat ni mogel računati na poškodovanega Scotta Howsa, manjkal pa je tudi Judd Blackwater, ki ga pesti poškodba prepone, tako da je s Pascalom Morencyjem in Matejem Hočevarjem v tretjem napadu zaigral Anže Ropret, medtem ko se je trojica Koblar, Pešut, Ograjenšek preselila v drugi napad.

Ouellette, Ouellette

Začetek za domače ni bil spodbuden, gostje so namreč pravzaprav v prvem resnem poskusu že v 69. sekundi zatresli mrežo Jerryja Kuhna, ko je domačo obrambo lepo izigral Mike Ouellette , ki je streljal s sredine krogov in plošček poslal med nogama ljubljanskega vratarja. Že v četrti minuti so imeli Dunajčani možnost zvišati vodstvo, saj je na kazensko klop sedel Matej Hočevar, a je Kuhn vse poskuse, najbolj nevaren je bil Francois Fortier, ki je streljal z bližine, uspešno zaustavil. Nato pa so se prebudili zeleno-beli, ki so ogreli vratarja Matthewa Zabo, a jim ga tudi med številčno prednostjo v sedmi minuti ni uspelo premagati. Najlepšo priložnost si je tik po izteku kazni priigral Andrej Hebar, ki je sam pridrsal pred Zabo, a se rezultat na semaforju ni spremenil. V nadaljevanju sta poskušala še Miha Verlič in Miha Pesjak, vendar je bil tudi ob njunih strelih gostujoči vratar na mestu. V zadnjih minutah prve tretjine pa ponovitev začetka tekme, ko so bili bolj podjetni hokejisti iz avstrijske prestolnice, in nova napaka v ljubljanski vrsti, ki jo je še z drugim zadetkom kronal Mike Ouellette in postavil izid tretjine.

Zaspano tretjino z zadetkom prebudil Olsson

Tudi v drugi del so odločneje krenili Dunajčani, ki so prek Grattona zapretili že v prvih sekundah, a je Američan v ljubljanskih vratih dobro posredoval. Na drugi strani je poskušala četrta napadalna trojka Pesjak, Zdešar, Sotlar, ki si je po odhodih in poškodbah priigrala nekaj več minut na ledu. Do priložnosti je prišel tudi Hočevar, ki pa je ''pozabil'' plošček, ukradel mu ga je Francois Fortier, ki je zdrvel v protinapad, a streljal prek vrat. Sledile so minute raztrgane igre in nenatančnih podaj, zaspano tretjino, v kateri so gostje sicer nadzirali potek srečanja, je dobre tri minute pred koncem prekinil Marcus Olsson, ki je Dunajčane popeljal na +3 in postavil izid tretjine. Prednost bi gostje na koncu lahko še zvišali, saj je na kazensko klop zaradi napačne menjave sedel Žiga Grahut, a se rezultat ni spremenil.

Morency popestril s pretepaškim vložkom, Mušič z zadetkom ob igralcu manj

V primerjavi z drugim delom je že začetek zadnje tretjine na noge spravil maloštevilno ljubljansko občinstvo. Za popestritev tekme je s pretepaškim vložkom poskrbel kdo drug kot Pascal Morency, ki je na tla spravil Benoita Grattona, s katerim sta si podelila še nekaj udarcev in si prislužila predčasno pot pod prho. Očitno je vročekrvni Kanadčan soigralcem dal krila, saj jim je kljub igralcu manj uspelo znižati zaostanek. Po lepi podaji Nicholasa Rossa je Aleš Mušič odhitel v protinapad in rutinirano premagal Zabo.

V nadaljevanju so se vrstili poskusi domačih,ki jim je prečka preprečila znižanje na 2:3, blizu zadetku je bil tudi Miha Verlič, a so se vsi poskusi Olimpije, da bi priredila preobrat, izjalovili. Nova priložnost za nabiranje točk bo že v torek, ko Ljubljančane čaka druga v nizu štirih domačih tekem v tem tednu. V Tivoliju bodo ob 19.15 palice prekrižali z Gradcem.

Ne spreglejte