Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2015,
22.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Black Wings Linz liga EBEL

Petek, 25. 9. 2015, 22.15

8 let

Drugič zapored ni šlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 5. kroga lige Ebel izgubili z ekipo Black Wings Linz z 2:3 (0:1, 1:1, 1:1).

Ljubljančani so letošnjo sezono lige Ebel začeli bistveno bolje kot prejšnjo. Po štirih krogih so bili pri petih točkah, zato so bile želje po še kakšni zmagi očitne. Prva priložnost je bila za prebujene zmaje že danes, ko je v dvorano Tivoli prišel Linz. Nazadnje pa so po dobri in borbeni, a tudi neučinkoviti predstavi in zaradi preveč izključitev morali priznati premoč tekmecem.

Igra zeleno-belih je bila podobna kot na zadnji predstavi proti Dunajčanom. Ljubljančani so bili povsem enakovredni, pred vratarjem Michaelom Ouzasom pa nekajkrat tudi nevarni. Še najbližje zadetku je bil Aleš Mušič, ko je v 11. minuti z enega metra meril čez gol. Na drugi strani je tudi vratar Oliver Roy delo opravil dobro, le v 14. minuti je bil nemočen, ko so domači pred vrati pozabili na Patricka Spannringa. A domači so se nato ubranili dveh zaporednih številčnih prednosti gostov (enkrat tudi ob pomoči vratnice) in nadaljevanje je bilo še odprto.

Zeleno-beli so v drugi tretjini sicer še vedno igrali poletno, a bili zelo neučinkoviti. Pripravili so si več zelo lepih priložnosti, toda niso znali zadeti. Na drugi strani je kazen prišla ob tretjem "power-playu" tekmecev, zaostanek 0:2 pa so zmaji še težje lovili. Ko je že kazalo, da kljub številnim priložnostim, gneči pred vrati Linza in nevarnim strelom gola domačih spet ne bo, je za olajšanje poskrbel Kristof Reinthaler z golom po močnem strelu od daleč in spet obudil upe na kaj več kot tesen poraz.

V zadnjem delu so domači hitro izenačili, po lepi podaji Andreja Hebarja je v polno zadel Gregor Koblar. A sledilo je obdobje številnih izključitev na domači strani, po drugi pa še nekaj neizkoriščenih priložnosti. Po eni od teh so gostje pobegnili v protinapad in zadeli za 3:2, še enega zaostanka pa zmajem ni uspelo izničiti.

V naslednjem krogu se bodo v nedeljo hokejisti Olimpije v gosteh pomerili z Dunajčani.

Ne spreglejte