Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 6. 2014,
7.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 25. 6. 2014, 7.21

8 let, 3 mesece

Crosby veliki zmagovalec nagrad lige NHL, pred Kopitarjem le Bergeron

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Prvo ime podelitve nagrad lige NHL je Sidney Crosby, ki je domov odnesel tri priznanja, tudi najprestižnejše za najkoristnejšega igralca rednega dela. Pester večer za ekipo Colorado Avalanche.

Pittsburghov Sidney Crosby je podelitev v Las Vegasu, kjer so v torek razglasili najboljše posameznike lige NHL, zapustil kot veliki zmagovalec. Šestindvajsetletni Kanadčan je prejel tri, vključno z najpomembnejšo Hart Trophy za MVP rednega dela. Priznanje za najkoristnejšega igralca je dobil že drugič, prvič ga je v vitrine postavil pri rosnih 19 letih. Tokrat je Crosby najbližjega zasledovalca Ryana Getzlafa prehitel za skoraj 500 točk (1.341 proti 877 točk).

Domov je drugo leto zapored in tretjič v karieri odnesel tudi nagrado Ted Lindsay, ki pripade najboljšemu hokejistu po izboru Združenja igralcev severnoameriške hokejske lige NHLPA. Njegova pa je bila že pred razglasitvijo Art Ross Trophy, nagrada za najučinkovitejšega hokejista rednega dela, v katerem je letos dosegel kar 104 točke (36 zadetkov, 68 podaj). "Pri 19 letih sem imel nagrado za malce preveč samoumevno. Ko jo osvojiš tako mlad, pričakuješ, da bo kmalu spet tvoja, in si morda misliš, da bo do nje lažje priti, kot je v resnici. Ampak mora se ti iziti veliko stvari, moraš biti zdrav, igrati z dobrimi igralci. In vesel sem, da mi je letos to uspelo," je bil navdušen Crosby.

Coloradu tri od štirih

Z nagradami poln večer je tudi za moštvom Colorada, ki je v žep pospravilo tri nagrade – med kandidati pa so imeli štiri svoje člane. Tako je nagrada za športno obnašanje (Lady Byng Memorial Thropy) pristala v rokah Ryana O'Reillyja, Nathan MacKinnon je prepričljivo postal najboljši novinec sezone, Patrick Roy pa je že v premierni trenerski sezoni severnoameriške hokejske lige postal najboljši trener.

"Imel sem srečo, da sem prišel v odlično ekipo. Veliko fantov, ki so jih kot prve izbrali na naboru, se prva leta muči in išče pravi recept. Hvaležen sem, da mi je hitro uspelo in da sem skočil v zmagovalno okolje. To je bilo najboljše leto v mojem življenju," so bile besede komaj 18-letnega MacKinnona, ki je že v premierni sezoni v ligi NHL vknjižil 63 točk (24 zadetkov in 39 podaj), v končnici pa dodal še dva zadetka in osem podaj.

Colorado je s Semjonom Varlamovom kandidiral še za najboljšega vratarja rednega dela, a se je nagrade Vezina Trophy prvič v karieri veselil Kosmatinec Tuukka Rask, ki je zbral 23 točk več od Rusa.

Bergeron najboljši obrambni napadalec, najboljši "voditelj" Kralj Brown

Še en član Bostona je domov odšel polnih rok, in sicer je v kategoriji za najboljšega obrambnega napadalca, v kateri smo imeli tudi svojega predstavnika Anžeta Kopitarja, slavil Patrice Bergeron - Anže je z 840 točkami končal na drugem mestu, Bergeronu so jih namenili 1.283. Za 28-letnega Kanadčana je to že druga nagrada Selke, prvo je namreč prejel že pred dvema letoma. Bergeron se je veselil tudi nagrade za hokejista, ki najbolje pooseblja temeljne vrednote zavezanosti hokeju, vztrajnost in skupinsko delo, prav tako je bil izbran za obraz naslovnice NHL za prihodnje leto. Najboljši branilec je postal član Chicago Blackhawks Duncan Keith.

Čeprav Kopitarju ni uspelo dobiti nagrade, pa Los Angeles ni ostal praznih rok. Kapetan Dustin Brown je bogatejši za nagrado Mark Messier NHL Leadership, ki jo podelijo hokejistu z odličnimi vodstvenimi sposobnostmi tako na ledenih ploskvah kot zunaj ledu. Priznanje je dobil tudi vratar kraljev Jonathan Quick, in sicer si je priigral nagrado William M. Jennings, to prejme vratar, ki doigra vsaj 25 tekem in povprečno prejme najmanj zadetkov.

Ne spreglejte