Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 4. 2017,
23.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

2

Natisni članek

državno prvenstvo Aleš Mušič Miha Brus HDD Olimpija HDD Jesenice

Sreda, 12. 4. 2017, 23.02

6 let, 6 mesecev

Pogleda kapetanov po jeseniškem naslovu državnega prvaka

Miha Brus: Zmaga v podaljšku še bolj sladka. Hvala navijačem.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

2

Olimpija Jesenice finale | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti Jesenic se po zmagi na tretji finalni tekmi državnega prvenstva s 3:4 v podaljšku nad Olimpijo veselijo 11. naslova državnih prvakov v samostojni Sloveniji. "Izkazalo se je, da je bil naš tekmovalni ritem na koncu dovolj velika prednost, da se Olimpija ni mogla vrniti v serijo. Odličen občutek," se je ob bučnem skandiranju jeseniških navijačev v Tivoliju smejalo kapetanu zmagovite ekipe Mihi Brusu.

Gorenjsko moštvo je na najhitrejši mogoč način vrnilo naslov državnega prvaka v Zgornjesavsko dolino. Potem ko so železarji na prvi tekmi slavili z 10:5, na drugi pa s 6:3, je bila tretja tekma precej bolj izenačena. Olimpija je vodila z 2:0, a nato gostom dopustila, da so priredili preobrat in povedli z 2:3. Zmajem, ki bi za podaljšanje sezone nujno potrebovali zmago, je še uspelo izenačiti (3:3), a se na koncu niso mogli veseliti.

O zmagovalcu tekme, na koncu pa tudi prvenstva je odločil podaljšek, v katerem je branilec Miha Logar razblinil vse dvome o prvaku, rdeča četa pa se je lahko začela veseliti 11. naslova domačih prvakov od osamosvojitve.

Še pravi čas odnesli naslov

"Če povem po pravici, sploh nismo vedeli, kaj pričakovati pred serijo, saj sta bili tako njihova pripravljenost kot naša utrujenost kar veliki neznanki. Na koncu se je izkazalo, da je bilo to, da smo bili mi v ritmu tekem, taka prednost, da se Olimpija ni mogla več vrniti. Res je, da smo naslov prejeli po treh tekmah, brez poraza, a videlo se je, da so bili oni iz tekme v tekmo nevarnejši, tako da je bil ravno pravi čas, da smo v dvorani Tivoli, polni svojih navijačev, zmagali in osvojili naslov," navdušenja na ledeni ploskvi ni skrival kapetan Jesenic Miha Brus.

Galerija Matica Klanška Veleja

Fotogalerija
1 / 29

"Naj uživajo z nami"

Veselo je bilo tudi med jeseniškimi navijači. Celotno tekmo so glasno spodbujali svoje moštvo, poskrbeli sicer tudi za predčasen odhod moštev na drugi odmor (odlomljen stol in bakla na ledu), na koncu pa so se za novo zvezdico zahvalili tako igralcem kot strategu Niku Zupančiču in predsedniku društva Anžetu Pogačarju, ki se trudi vrniti jeseniški hokej na stara pota.

Da so bili navijači šesti igralec v polju Jesenic, se je strinjal tudi Brus: "Hvala jim, da so prišli v takem številu v Ljubljano. Morda smo bili na začetku zato malo pod pritiskom in ni šlo tako dobro. Je pa zato zmaga v podaljšku morda še toliko bolj sladka. Verjamem, da je bilo za navijače napeto, zagotovo so uživali, zdaj pa se z nami veselijo. Res odličen občutek."

Veselje jeseniških navijačev ob osvojenem naslovu prvakov

"Razlogov je bilo več, a nočem iskati izgovorov. Čestitke Jeseničanom."

Prav nasprotno vzdušje je bilo na hodniku ob slačilnici Olimpije, kamor so sklonjenih obrazov hitro po podelitvi kolajn odšli Ljubljančani. Pred sedmo silo je po koncu finala stopil vidno poklapan kapetan Aleš Mušič. A ne le zaradi rezultata, pač pa zaradi razmer v klubu, ki ljubljanski kolektiv iz leta v leto tiščijo k tlom.

Kapetan Olimpije Aleš Mušič je pošteno čestital večnim tekmecem in se zamislil nad tem, kam pelje Olimpijina zgodba. Huje od razmer, ki v društvu vladajo letos (finančna kriza), bi bilo težko. Olimpija mora do 26. aprila urediti stvari, sicer ji trda prede. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Kapetan Olimpije Aleš Mušič je pošteno čestital večnim tekmecem in se zamislil nad tem, kam pelje Olimpijina zgodba. Huje od razmer, ki v društvu vladajo letos (finančna kriza), bi bilo težko. Olimpija mora do 26. aprila urediti stvari, sicer ji trda prede. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Vsaj eno tekmo smo nekako sestavili skupaj, a tudi tokrat so bili Jeseničani boljši nasprotnik in zasluženo zmagali. Si pa vsaj nimamo česa očitati, bojevali smo se od prve do zadnje minute. Na koncu nam je malo zmanjkalo. Zdaj jim lahko le zasluženo čestitamo. Razlogov za slab začetek finala je več. Od tega, da v klubu ni bilo nič urejeno, do tega, da mesec in pol nismo imeli resne tekme, a na koncu se moraš nekako pripraviti in motivirati. Ne bi rad iskal izgovorov za poraz, saj nima smisla. Bili so bolje pripravljeni, bolje so igrali, večjo željo so imeli in zasluženo so zmagali," je dejal izkušeni 34-letnik, ki se bo zdaj počasi pridružil pripravam slovenske izbrane vrste na majsko svetovno prvenstvo.

26. april dan D za Ljubljano?

Olimpija, ki ji tudi v tej sezoni ni bilo lahko - še naprej jo muči huda finančna kriza, katere največje žrtve so igralci, ki spet niso prejemali plač (prejeli jih naj ne bi za kar sedem mesecev) -, mora po zadnjih informacijah za ligo EBEL stvari urediti do 26. aprila, sicer ji trda prede.

"Nimam nekih pravih informacij, kaj se s klubom sploh dogaja. Treba bo počakati na sestanek konec aprila, takrat bo verjetno več stvari jasnih. Upam že lahko, da bi se stvari uredile, a le čas bo pokazal, kaj in kako," je o prihodnosti društva s Celovške 25 dodal njegov kapetan.

Aleš Mušič o finalni seriji

Olimpijin napovedovalec na robu solz

Kako huda je kriza pri Olimpiji, je bilo po koncu finala mogoče zaznati tudi v besedah legendarnega napovedovalca tekem Ljubljančanov. Velikokrat čustveni Joc se je po koncu tekmovalnega obdobja s tresočim glasom in na robu solz večkrat zahvalil igralcem, da so v nevzdržnih razmerah zdržali vso sezono, in tistim, ki so jim na njihovi poti stali ob strani.

 

Dozdajšnji prvaki v samostojni Sloveniji:

1991/1992: HK Acroni Jesenice
1992/1993: HK Acroni Jesenice
1993/1994: HK Acroni Jesenice
1994/1995: HK Olimpija Hertz
1995/1996: HK Olimpija Hertz
1996/1997: HK Olimpija Hertz
1997/1998: HK Olimpija Hertz
1998/1999: HK Olimpija
1999/2000: HK Olimpija
2000/2001: HK Olimpija
2001/2002: HDD Olimpija
2002/2003: HDD ZM Olimpija
2003/2004: HDD ZM Olimpija
2004/2005: HK Acroni Jesenice
2005/2006: HK Acroni Jesenice
2006/2007: HDD ZM Olimpija
2007/2008: HK Acroni Jesenice
2008/2009: HK Acroni Jesenice
2009/2010: HK Acroni Jesenice
2010/2011: HK Acroni Jesenice
2011/2012: HDD Tilia Olimpija
2012/2013: HDD Olimpija
2013/2014: HDD Olimpija
2014/2015: SIJ Acroni Jesenice
2015/2016: HDD Olimpija
2016/17: HDD Sij Acroni Jesenice

 

Ne spreglejte