Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 6. 2013, 12.25

8 let

Anže Kopitar: Veliko dela bomo zagotovo imeli s Toewsom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes zvečer se začenja finalna serija zahodne konference v ligi NHL. Branilci naslova prvakov bodo palice prekrižali z letos zastrašujočim Chicagom.

Obračun branilcev naslova iz Los Angelesa in najboljše ekipe rednega dela letošnje sezone iz Chicaga obeta zares izjemen hokejski spektakel. Čeprav Kraljem v letošnjem "play-offu" ne gre tako gladko kot v lanskem, pa vseeno zmagujejo in jih do velikega finala loči le še ena ovira. A ta je impozantna.

V obeh moštvih ne manjka izvrstnih hokejistov, izjemnih strelcev in učinkovitih branilcev, a po statistiki sta najučinkovitejša igralca obeh ekip vratarja. Jonathan Quick in Corey Crawford po dveh krogih "play-offa" zasedata prvi mesti na lestvici, Quick je s 94,8-odstotno uspešnostjo za odtenek boljši od kolega v vratih Chicaga, ki je ubranil 93,8 odstotka strelov. "Čisto vseeno je, ali gre za sedmo tekmo konferenčnega polfinala ali tretjo tekmo rednega dela, vselej mu bo uspela tista ključna obramba. To sem videl že prevečkrat, da bi bil šokiran. Razvaja nas," je o izjemnih predstavah Jonathana Quicka povedal slovenski superzvezdnik Anže Kopitar, izvrstne forme vratarja Kraljev pa se zavedajo tudi v taboru Chicaga. "Idealnega recepta za premagovanje Quicka preprosto ni," pravi kapetan moštva Blackhawks Jonathan Toews.

25-letni kanadski center Toews se je v treh obračunih Chicaga in Los Angelesa v tej sezoni (2 : 1 v zmagah za Blackhawks) izkazal s tremi goli in tremi podajami in prav Hrušičan bo bržčas dobil nalogo, da kapetanu tekmecev nameni posebno pozornost. "Zagotovo bomo imeli na prihajajočih tekmah polne roke dela s Toewsom. Treba ga bo trdo prijeti in mu omejiti čas in prostor na ledu. V zadnji seriji z Detroitom je bil že rahlo frustriran, Rdečim krilom je namreč uspelo preprečiti njegovo prepoznavno igro," pravi Kopitar: "Zavedamo se, da imajo nekaj zelo mobilnih branilcev, ki znajo plošček hitro spraviti v napad. Paziti bomo morali, da ne bomo izgubljali paka, in se poskušati kar se da dolgo zadrževati v njihovi obrambni tretjini."

Kapetan Kraljev: Zaradi mene vas lahko zdolgočasimo do smrti

"Skrbi me predvsem globina njihovega napada. Govorim seveda o veliki četverici, Marian Hossa, Jonathan Toews, Patrick Kane in Patrick Sharp. Vsi štirje imajo odličen strel ter izjemen pregled nad igro," pa o tekmecih v konferenčnem finalu pravi kapetan Kraljev Dustin Brown, ki bo na prvi tekmi v Chicagu bržčas spet zaigral v klasičnem prvem napadu z Justinom Williamsom in Anžetom Kopitarjem, odgovoril pa je tudi na očitke, da je igra branilcev naslova v tej sezoni vse prej kot razburljiva: "Zaradi mene vas lahko zdolgočasimo do smrti. Če bomo še naprej zmagovali, mi je prav malo mar, kaj si ljudje mislijo o naši igri."

V rednem delu te skrajšane sezone sta se moštvi pomerili trikrat, dvakrat so zmagali Blackhawks in enkrat Kings. A rezultatski trend gre v prid Kraljem, ki so prvo tekmo izgubili z 2 : 5, na drugi se že bolje upirali in izgubili z 2 : 3 (podajo je vknjižil tudi Kopitar), na zadnjem obračunu 25. marca v Chicagu pa so Kralji zmagali s 5 : 4, Kopitar je prispeval gol in podajo. Prva tekma finala zahodne konference se bo začela danes zvečer ob 23. uri po srednjeevropskem času, druga pa bo že v noči na ponedeljek (ob 2.00). Obe gosti Chicago.

Ne spreglejte