Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 6. 2014,
20.23

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 22. 6. 2014, 20.23

8 let, 3 mesece

Ambiciozne HDD Jesenice. Pozabiti na zamere, korakati od lige INL do KHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na Gorenjskem upajo, da bo z v začetku leta 2014 registriranim novim hokejskim društvom HDD Jesenice zavel pozitiven veter. Želijo pozabiti na zamere in z domačim kadrom slediti zastavljenim ciljem.

Potem ko je v sezoni 2011/2012 članskemu moštvu HK Acroni Jesenice kriza dokončno spodnesla tla pod nogami, so na Jesenicah v sezoni 2012/2013 članski hokej pri življenju ohranjali nekateri veterani in mladi igralci HD Jesenice Mladi, v končani sezoni pa je "železarjem" ob strani stala Hokejska zveza Slovenije, ki je ekipi Team Jesenice pomagala izpeljati tekmovanje v mednarodni ligi INL.

Začetek leta je prinesel registracijo novega kluba v zgornjesavski dolini. S HDD Jesenice se bodo entuziasti in ljubitelji jeseniškega hokeja trudili za preživetje, obstanek in ponovni razcvet članskega hokeja na Jesenicah. Šli bodo korak za korakom, brez prehitevanja, brez preskakovanja strani ali poglavij v novi knjigi jeseniškega hokeja.

"Neobremenjeni s preteklostjo propadlega kluba"

"Ustanovitev društva smo vodili neobremenjeni člani in ljubitelji hokeja z namenom vrnitve članskega hokeja v železarsko mesto Jesenice in ponovne združitve obiskovalcev v dvorani. Pri tem velja omeniti, da smo ustanovni člani in sodelavci, neobremenjeni s preteklostjo propadlega kluba, nikoli ne bomo "bypass" klub in naša vizija je popolnoma drugačna od predhodnih vizij, ki so jeseniški hokej pripeljale do trenutnega stanja," je v izjavi za javnost zapisal predsednik HDD Jesenice Anže Pogačar.

Čeprav je bil Pogačar, ki si želi s sodelavci ustvariti enotne, močne, transparente in tekmovalo uspešne hokejske Jesenice, nekdaj član nadzornega odbora HK Acroni Jesenice, poudarja, da je novo društvo neobremenjeno od propadlih Jesenic: "Ne glede na dejstvo, da smo bili nekateri ustanovni člani HDD Jesenice nekoč sponzorji in člani HK Acroni Jesenice, v propadlem klubu nikoli nismo bili del izvršilne oblasti. Ustanovitelji HDD Jesenice delujemo popolnoma na prostovoljni bazi brez dohodkov in provizij iz društva."

Počasi se daleč pride

Ustanovni člani HDD Jesenice in privrženci jeseniškega hokeja nikakor ne želijo, da bi dvorana Podmežakla, ki je prenovo doživela leta 2013, v prihodnje samevala prazna, brez vsebine in prepoznavnega članskega hokeja. Team Jesenice, ki jih je začasno na noge postavila HZS, bodo v ligi INL nasledile HDD Jesenice. Za mlado društvo bo to tekmovanje odskočna deska proti strateškim ciljem, med katerimi so tudi igranje v Kontinentalni hokejski ligi, ustanovitev nacionalnega hokejskega centra, oblikovanje močne, prepoznavne in zaupanja vredne blagovne znamke.

Pridobiti zaupanje, ohraniti sodelovanje

Da bo pot do zastavljenih ciljev dolga in trnova, v društvu dobro vedo, naleteli so namreč na ogromno praznih obljub, laži, načrtnega zavajanja, podtikanj, a verjamejo v rek "Kjer je volja, tam je pot". Jesenicam je treba vrniti ugled, so odločeni. Pri delovanju kluba, ki naj bi bil osnovan na domačih igralcih in domači hokejski šoli, jih bo vodilo medsebojno zaupanje, medsebojno sodelovanje in transparentno poslovanje.

Vodilni v HDD Jesenice, v katerem želijo ohraniti poslovno sodelovanje s skupino SIJ in podjetjem Acroni, se zavedajo, da sta netransparentnost delovanja in finančna nedisciplina pustili velik negativni pečat pri sponzorjih in donatorjih, a upajo, da bodo s transparentnostjo spet pridobili zaupanje.

Novega člana bodo v hokejsko družino sprejeli na torkovi 34. redni letni in volilni skupščini HZS.

Ne spreglejte