Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 9. 2013,
10.02

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 25. 9. 2013, 10.02

8 let, 3 mesece

Alex Berry: Težko je, saj si nismo zamislili takšnega začetka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Končni rezultat 4:5, s katerim je Olimpija priznala premoč Salzburgu, ne odraža realnega stanja na ledu. "Bili smo korak zadaj, težko smo jim parirali," priznava trener zeleno-belih Bojan Zajc.

Štiri tekme, štirje porazi in nič točk je statistika ljubljanskih "zmajev", ki so v torek v izdihljajih tekme sicer iztržili minimalni poraz, a igra je bila daleč od tiste, ki bi jim lahko prinesla prve točke sezone. Čeprav so v prvi tretjini dvakrat povedli, so v nadaljevanju prikazali bledo predstavo, predvsem je šepala igra z igralcem več, s katero se niso izognili nadaljevanju črnega niza. "Rezultatsko smo bili blizu, po igri pač ne. Salzburžani so bili hitrejši od nas in močnejši v duelih, dobro so stali na ledu, mi pa smo jim zelo težko parirali. Lepo so nas izigrali ob igralcu več in dosegli zadetke, česar nam na drugi strani ni uspelo narediti, težko smo zadevali, 'power-play' je še vedno naš manko. Rezultat na koncu je res tesen, a igralno ni bilo tako," je Bojan Zajc brez ovinkarjenja priznal, da njegovo moštvo tokrat ni bilo doraslo "rdečim bikom". Če iz tekme lahko potegnemo kakšno svetlo točko, je to dejstvo, da so pot do nasprotnikove mreže našli tudi tujci. Alex Berry in Jeff Ulmer sta zadela po dvakrat, kar je razveselilo tudi ljubljanskega trenerja: "Res so začeli zadevati tujci in upam, da bo tako tudi naprej. Sicer pa, kdorkoli zadane, je dobrodošel, ni pomembno, ali je domač ali tuji igralec."

Po štirih porazih ni lahko

Še enkrat se je izkazalo, da igra z igralcem več ostaja šibka točka ljubljanske ekipe, ki je ob "power-playu", tudi ko so imeli minuto in pol dva igralca več, delovala nedomiselno in brez pravih idej, na drugi strani pa so nasprotniki trikrat izkoristili ponujeno številčno prednost. "Čeprav smo v tekmo krenili odlično in hitro povedli, so nas nato kazni spet spravile v težave. Dobili smo nekaj zadetkov z igralcem manj, sami pa svoje številčne prednosti nismo znali izkoristiti. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, a "power-play" nam res ne gre. V drugi tretjini smo doživeli padec, ki nas je stal zmage. Ko bomo postali malo bolj disciplinirani, bo bolje," je vzroke za poraz iskal Alex Berry, ki je po pretepu z Mitchem Wahlom spremenil potek srečanja in spodbudil Ulmerja, da je z dvema zadetkoma "zmajem" vlil upanje na podaljšek, ki ga niso dočakali. "Pretep nas je podžgal in nagnil tehtnico na našo stran. Trudili smo se do konca, prišli smo nazaj, nismo se predali do zadnjega piska sirene, kar veliko pove o našem karakterju. Čeprav smo bili povsem na dnu in čeprav je bilo do konca res samo še nekaj minut, smo poskušali priti do točk, zato sem ponosen na fante," se je malce večje zagrizenosti zeleno-belih ob koncu tekme še dotaknil Berry, ki priznava, da po štirih porazih ni lahko: "Težko je, saj si nismo zamislili takšnega začetka, a verjamemo, da se bodo tudi nam ploščki začeli odbijati v pravo smer in da bo kmalu prišla prva zmaga."

Priložnost zanjo bodo imeli že v petek, ko v goste prihajajo aktualni prvaki iz Celovca.

Ne spreglejte