Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 6. 2016,
16.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Euro 2016 Belgija

Sreda, 29. 6. 2016, 16.46

6 let, 7 mesecev

Belgijski akrobat s predstavo na Euru prepričal Chelsea

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Batshuayi Belgija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ogledniki s Stamford Bridgea niso spregledali kratke, a odlične avdicije, ki jo je v osmini finala evropskega nogometnega prvenstva v Franciji prikazal belgijski reprezentant Michy Batshuayi.

Glede na medijska poročila bo 22-letni napadalec kariero nadaljeval v angleški premier league, med vsemi ponudniki je izbral Chelsea.

Batshuayi, ki ga še pred petkovim četrtfinalom med Belgijo in Walesom čaka posebno dovoljenje ter ekspresen odhod na zdravniški pregled, bo po vsej verjetnosti prvi veliki nakup italijanskega stratega Antonia Conteja. Ta še sploh ni prevzel trenerskega položaja na klopi Chelseaja, vodenje londonske zasedbe bo začel po koncu Eura. In Euro se za italijansko reprezentanco še ni končal, popeljal jo je vse do četrtfinala in boja za polfinale z Nemčijo.

Eden izmed najbolj vročih napadalcev

Pri londonskemu prvoligašu se bo pridružil reprezentančnemu kapetanu. | Foto: Reuters Pri londonskemu prvoligašu se bo pridružil reprezentančnemu kapetanu. Foto: Reuters

Belgijci so si četrtfinalni obračun z Walesom na prvenstvu stare celine v Franciji zagotovili prek Madžarske, ki so ji nasuli kar štiri gole, pod drugega se je podpisal prav mladi napadalec.

Batshuayi, otrok staršev iz DR Konga iz razvpitega bruseljskega priseljenskega predmestja Molenbeek, je člansko kariero začel v domačem Standardu iz Liega leta 2011, nato se je v letu 2014 preselil v Francijo k Marseillu.

Trenutno je, še zlasti po odličnem nastopu na evropskem prvenstvu, eden izmed najbolj vročih napadalcev in ne čudi, da so si ga za prevzemno tarčo izbrali v londonskem klubu, za katerega igra že kapetan belgijske reprezentance Eden Hazard.

Prav Hazard je izpeljal lepši akciji prvenstva v osmini finala z Madžarsko. Zgodilo se je v 78. minuti. Belgije je vodila z 1:0, Hazard se je odločil za podajo v kazenski prostor, Batshuayi, ki ga je belgijski strateg Marc Wilmots poslal v igro le dve minuti pred tem kot zamenjavo za Romeluja Lukakuja, se ni obotavljal ter je seveda zabil in vpisal svoj prvenec na evropskem prvenstvu. Nato pa je še Hazard sam zadel z roba kazenskega prostora.

Primerjajo ga z Drogbo

Za reprezentanco je debitiral marca 2015, potem ko je izbral ekipo države, v kateri se je rodil, ter zavrnil igranje za reprezentanco domovine svojih staršev. Decembra lani ga je revija FourFourTwo primerjala s slovitim afriškim napadalcem Marseilla Didierjem Drogbo v eksplozivnosti, hitrosti, moči, občutku za postavljanje na igrišču ter povezovalni igri. Tudi Drogba je Marseille zamenjal za Chelsea.

Belgija se bo v četrtfinalu pomerila z Walesom. | Foto: Reuters Belgija se bo v četrtfinalu pomerila z Walesom. Foto: Reuters

Chelsea bo po poročanju britanskega Guardiana v boju s še drugimi interesenti – na Batshuayija so vrgli oko tudi West Ham, Crystal Palace, Tottenham Hotspur in Juventus – za kapitalni ulov globoko segel v mošnjiček. Vrednost prestopa naj bi dosegla 40 milijonov evrov.

Marseille je januarja z napadalcem podpisal novo pogodbo do leta 2020. Prvotni nakup v višini 5,5 milijona evrov, kolikor so pred dvema letoma odšteli Liegeu, se bo temu francoskemu klubu zbledele slave več kot obrestoval. Za francoski klub je zbral 78 nastopov in zabil 33 golov, 17 od tega v pretekli sezoni.

Ne spreglejte