Četrtek,
28. 3. 2024,
10.18

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

veslanje OI 2024 Nina Kostanjšek Isak Žvegelj

Četrtek, 28. 3. 2024, 10.18

3 mesece, 2 tedna

Evropske kvalifikacije za olimpijske igre v veslanju (Szeged)

Žvegelj in Kostanjškova po vozovnico za OI v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Isak Žvegelj | Isak Žvegelj si je pot na kvalifikacije zagotovil v neposrednem internem dvoboju z Ljubljančanom Filipom Matejem Pfeiferjem pretekli teden na Bledu. | Foto Vid Ponikvar

Isak Žvegelj si je pot na kvalifikacije zagotovil v neposrednem internem dvoboju z Ljubljančanom Filipom Matejem Pfeiferjem pretekli teden na Bledu.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenijo bosta na evropskih olimpijskih kvalifikacijah v veslanju, ki bodo konec aprila v Szegedu, zastopala skifista Blejec Isak Žvegelj in Izolčanka Nina Kostanjšek, so potrdili na Veslaški zvezi Slovenije. Na igre v Pariz iz Szegeda vodijo prva tri mesta.

Sadik Mujkić
Sportal Kako je praznovati 29. februarja? Vprašali smo nekdanjega olimpijca.

Isak Žvegelj si je pot na kvalifikacije zagotovil v neposrednem internem dvoboju z Ljubljančanom Filipom Matejem Pfeiferjem pretekli teden na Bledu. Pfeifer bo v Szegedu v istem času nastopil na evropskem prvenstvu. Konec maja bo zadnja priložnost za uvrstitev na OI še regata v Luzernu, kjer bodo potekale zadnje izbirne tekme na svetovni ravni.

Slovenski veslači bodo vse podredili kvalifikacijam, zato bodo izpustili uvodne tekme svetovnega pokala. Pred nastopom v Szegedu bodo imeli le pregledno tekmo v zagrebškem Jarunu.

Konec meseca bo v Szegedu nastopila tudi Nina Kostanjšek. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Konec meseca bo v Szegedu nastopila tudi Nina Kostanjšek. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V letošnji sezoni ne nastopa več mariborski dvojec brez krmarja Nik Krebs/Jaka Čas. Lani je dolgo kariero sklenil tudi lahki skifist Rajko Hrvat iz Izole.