Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 12. 2008,
22.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 6. 12. 2008, 22.28

8 let

Zmagi za Vidmarjevo in Bečana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska športna plezalca Maja Vidmar in Klemen Bečan sta zmagovalca sklepne, finalne tekme državnega prvenstva v športnem plezanju.

V težavnosti sta z zmago nova državna prvaka le kronala uspešno sezono ter vzela tudi zmago v skupnem seštevku tekem državnega prvenstva.

V dvorani na Podnu v Škofji Loki so se v zaključku letošnje tekmovalne sezone športnih plezalcev pomerili najboljši slovenski plezalci v vseh starostnih kategorijah. Postavljavci smeri so v zadnjem tednu pripravili atraktivne linije, v katerih so se preizkusili tudi nekateri izmed najboljših tekmovalcev na svetu. V članskem finalu je bilo tako mogoče občudovati vrhunske predstave druge in tretje v letošnjem svetovnem pokalu skupno Maje Vidmar in Mine Markovič ter zmagovalca zadnje tekme za svetovni pokal v Kranju Klemena Bečana.

Vse skupaj je popestril tudi poseben sistem tekmovanja, ki je zagotavljal več napetosti, saj so tudi v finalu dekleta in fantje steno napadali sočasno, a z zamikom polovice smeri.

Favorita sta vsekakor opravičila svoja naslova. Klemen Bečan je imel skupno zmago že zagotovljeno, zato pa se je odvil zanimiv boj za drugo in tretje mesto pri fantih. Anže Štremfelj in Jure Bečan sta bila izenačena na drugem mestu, a je nato v skupnem seštevku mlajšemu bratu državnega prvaka Juretu pripadlo mesto državnega podprvaka, Štremfelj pa se je moral zadovoljiti z bronom. Maja Vidmar je nocoj v steni prekosila Ptujčanko Mino Markovič, na tretje mesto pa se je zavihtela Ana Ogrinc. Skupno pa je med članicami prva Vidmarjeva pred Markovičevo, na tretjem mestu pa je Asja Gosar. Prvakinja v balvanskem plezanju Natalija Gros se zaključne tekme ni udeležila, saj je odločila, da bo predčasno končala sezono in se posvetila študiju ter se pripravila na novo sezono. Tako je skupno s 4. zdrsnila na 6. mesto.

Klemen Bečan: "Pravzaprav je bila to moja sanjska sezona, vesel sem pa tudi, da je končana, saj sem že pošteno zmatran. To je bilo tudi videti, ko sem padel pravzaprav z vrha smeri, kjer bi sicer lahko stisnil. No, zadnji tekmi za državno prvenstvo sta bili vsekakor smetana na torti.

Maja Vidmar: "Kaj naj rečem, po tem kar se je dogajalo z mano v začetku sezone, ko sem zaradi poškodbe prsta videla že najbolj črn scenarij, je to kar se je zgodilo od septembra dalje naravnost sanjsko. Niti v sanjah si nisem predstavljala, da bom na koncu druga v skupnem seštevku svetovnega pokala in državna prvakinja v disciplini težavnost. Današnja tekma je bila pravzaprav pika na i, saj je bila smer težka, a ena najbolj atraktivnih kar sem jih letos plezala. Res nisem navajena na tekmah skakati po 2 metra do naslednjega oprimka in danes je bilo to nujno, pa še uspela sem. Nor občutek."

Izidi finalne tekme DP v športnem plezanju:

članice: 1. Maja Vidmar 2. Mina Markovič 3. Ana Ogrinc 4. Leja Kos 6. Patricija Levstek

člani: 1. Klemen Bečan 2. Anže Štremfelj . Jure Bečan 4. Blaž Rant . Matej Sova 6. Luka Zazvonil

Ne spreglejte