Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2013,
15.07

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 18. 7. 2013, 15.07

8 let, 2 meseca

Želja strelcev je ponoviti dosežek iz leta 2009

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska strelska reprezentanca odšteva dneve do odhoda na evropsko prvenstvo z orožjem malega in velikega kalibra v hrvaškem Osijeku.

Na njem bodo nastopile tri slovenske strelke in sedem strelcev, med njima tudi naša najbolj udarna posameznika - Živa Dvoršak in Rajmond Debevec.

Slovenska strelska reprezentanca ima lepe spomine na slavonsko prestolnico, na evropskem prvenstvu pred štirimi leti je na strelišču Pampas osvojila zlato kolajno na ekipni tekmi z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Slovenske barve so tedaj zastopali Debevec, Željko Moičević in Robi Markoja, ki se bodo evropski strelski eliti zoperstavili tudi na letošnjem evropskem prvenstvu.

Slovenski strelci in strelke v teh dneh pilijo zadnje podrobnosti pred odhodom v Osijek, na ljubljanskem strelišču pa so danes priredili tudi novinarsko konferenco. V zadnjem mesecu so bili zelo dejavni, po sredozemskih igrah v turškem Mersinu, kjer je Debevec osvojil odličje bronastega leska v strelskem maratonu, so se Dvoršakova, Debevec, Moičević in Markoja udeležili še tekme za svetovni pokal v španski Granadi, kjer se je najbolj izkazal Debevec s petim mestom v disciplini malokalibrska puška trojni položaj.

Petdesetletni Debevec bo najmočnejše slovensko "orožje" tudi na letošnjem sklepnem turnirju. "Moj cilj je uvrstitev v finale z malokalibrsko puško leže, zavoljo novih pravil pa je nato vse mogoče. V vsakem primeru bom dal vse od sebe, če se v tej hudi konkurenci prebijem do finala. Visoke cilje imam tudi z velikokalibrsko puško na 300 metrov. V tej sezoni sem imel v tej disciplini na voljo nekoliko manj treningov, tako da bi težko govoril o dobri pripravljenosti. A glede na to, da je puška skorajda identična, potem bi lahko ob dobrem dnevu tudi v tej disciplini posegel v boj za višje uvrstitve," je razgrnil tekmovalne cilje Debevec, ki je pred štirimi leti v Osijeku osvojil svojo edino kolajno v ekipni konkurenci od slovenske osamosvojitve: "Tega zgodovinskega dosežka nikoli ne bom pozabil, ga bo pa zelo težko ponoviti. Pred ekipno tekmo ne gojim nobenih iluzij, saj nekateri člani naše ekipe niso prikazali najboljših predstav v tej sezoni, tudi moja pripravljenost v trojnem položaju ni na ravni, ki je bila pred leti."

Poleg Debevca sta na nekaterih letošnjih tekmah zablestela tudi Moičević in Dvoršakova. Moičević se je izkazal na sredozemskih igrah v Mersinu, kjer se je v veliki finale prebil z najboljšim dosežkom, Dvoršakova pa na Češkem.

V Osijeku, kjer se še ne bodo delile kvote za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016 (prvič se bo to zgodilo na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Granadi) bodo v članski konkurenci nastopili Rajmond Debevec, Robi Markoja, Željko Moičević, Dušan Žiško, Kevin Venta, Živa Dvoršak in Renata Oražem, v mladinski pa Tadej Žalik, Erik Kandare in Petra Vernik.

Teden dni kasneje bodo na veliko evropsko sceno stopili tudi slovenski strelci s puško šibrenico, na sklepnem turnirju v nemškem Suhlu pa bodo v trapu nastopili Boštjan Maček, Matej Žniderčič in Ivo Kompan v članski ter Kristian Geč, Tilen Kos Šturm in Tomaž Zupan v mladinski konkurenci.

Ne spreglejte