Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 2. 2015,
9.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 2. 2015, 9.29

8 let, 5 mesecev

Za kosilo si privošči štiri polne krožnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Šprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je v svoji karieri tekmovalca na mirnih in divjih vodah preizkusil že kar nekaj prizorišč za priprave, tokrat pa ga je pot prvič ponesla v Turčijo.

Po lanskih pripravah v Argentini, kjer je Jošt kar nekaj treningov opravil tudi z najboljšimi argentinskimi tekmovalci, se tokrat v Beleku pripravlja skupaj z japonskim tekmovalcem Suzukijem Yasuhiro, tam pa trenirajo tudi srbski, turški in nekateri ruski tekmovalci na mirnih vodah.

Kajakaš tacenskega kluba se je v Turčijo odpravil v prvih februarskih dneh, tako da se je v tem času že pobliže spoznal z okolico. V nasprotju s preteklimi pripravami je letos vse steklo že od prvega dne, navdušen pa je tudi nad tem, da lahko trenira v svojem kajaku, saj si ga je običajno zaradi logističnih težav za zimski trening izposojal, tokrat pa so mu ga v Turčijo prepeljali srbski reprezentanti: "Izvrstno je! Prvič je že uvodni dan zimskih priprav vse potekalo po načrtu. Običajno je bil prvi dan namenjen čakanju, zbiranju in pripravi primerne opreme, tokrat pa sta me moj kajak in veslo že pričakala ob vodi."

Do morja ima le nekaj sto metrov

V Beleku, ki leži vzhodno od Antalye, biva v hotelskem kompleksu tik ob vodi, kjer potekajo treningi, le nekaj sto metrov je do morja, v hotelu pa sta na voljo tudi fitnes in bazen. "Nastanjeni smo v hišah s po štirimi apartmaji. Do fitnesa in jedilnice imam pol minute, do vode, kjer veslamo, pa tri minute. Seveda govorim o hoji. Kanal, v katerem veslam, je dolg približno štiri kilometre, dalo bi se veslati tudi še naprej, vendar se nato precej zoži in postane vijugast," je razmere opisal Zakrajšek. Okolica mu ponuja še neomejene možnosti za tek, prav prijetne pa so tudi temperature, ki omogočajo nošenje kratkih hlač in majic s kratkimi rokavi. Nekoliko "težav" mu povzroča le hrana. "Restavracija v hotelu je samopostrežna, hrana pa zelo okusna, tako da želim vse poskusiti, kar na koncu pomeni štiri velike polne krožnike. Vse to je odlično, le da mi ne bo treba na koncu priprav svojega kajaka zamenjati za večjega," se je pošalil Trzinec.

Trenira skupaj z Japoncem

Večino treningov opravi skupaj z Japoncem, v načrtu pa ima še nekaj skupnih treningov s srbsko ekipo – ko bodo programi treningov dovolj usklajeni, da bodo dopuščali sodelovanje. "Včasih je težko načrtovati skupne treninge. Sam sem na priprave že prišel 'uveslan', saj so mi razmere doma to omogočile, srbski tekmovalci pa se šele 'uveslavajo'. Zaradi tega se naši programi trenutno precej razlikujejo, si pa med večerjo ali med druženjem izmenjamo mnenja o treningih," je dodal. Kot kaže, bo trening v Turčiji izkoristil tudi za nastop na krožnem tekmovanju s skupinskim štartom, ki bo dolgo sedem kilometrov. "Navsezadnje treniram za to, da potem tudi tekmujem, in tako je tudi najlažje primerjati, kje smo v tem obdobju v primerjavi z drugimi tekmovalci, ki bodo štartali na tem tekmovanju," je sklenil Jošt Zakrajšek.

Ne spreglejte