Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
16. 11. 2010,
10.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 16. 11. 2010, 10.23

8 let

Z. Kedačič: V Istanbul ne gremo z belo zastavo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji Calcita Volleyball se bodo v drugem krogu pokala Challenge pomerili s favoriziranim turškim Istanbulom. Cilj kamniškega Calcita se prikazati v čim boljši luči.

Kamničani, ki v domačem državnem prvenstvu, bolj ali manj nimajo resnih tekmecev in imajo tri točke prednosti pred Marchiolom, so v prvem krogu pokala Challenge dvakrat gladko odpravili luxemburški Strassen, a sedaj v drugem jih čaka mnogo močnejši nasprotnik - turški Istanbul. Po besedah pomočnika glavnega trenerja Calcita Zorana Kedačiča, se ne predajajo vnaprej in poizkusiti že na prvi tekmi na gostovanju čim dražje prodati svojo kožo:

''Po zmagi nad Marchiolom gremo v Turčijo sproščeni in z željo po dokazovanju. Spet vodimo v DP in si s tem vrnili prepotrebno samozavest, ki je bila po porazu s Kropo v pokalu nekoliko načeta. V Istanbul ne gremo z belo zastavo, ravno nasprotno, na nasprotnika, ki ima v svoji ekipi same vrhunske odbojkarje, ki so vsi po vrst državni reprezentanti, smo se dobro pripravili, na pomoč nam je priskočil tudi Tilen Kozamernik, ki je v letošnji sezoni pomočnik Glena Hoaga pri Arkasu iz Izmirja. Kako močna je ekipa BBSK-ja govori tudi podatek, da so po petih odigranih krogih v turškem DP še edini neporaženi in z maksimalnim številom točk.''

Največja nevarnost, turška ''teamska'' igra

Po pregledanem ''materialu'', sta z glavnim trenerjem Bogdanom Kotnikom mnenja, da turška nevarnost prežala iz vseh položajev, a še najbolj se je v spomin Kedačiča vtisnila njihova ''teamska'' igra: ''Kar se tiče njihovih igralcev in največje nevarnosti mislim, da ne glede na to, da imajo tri odlične tujce, ki tvorijo zastrašujočo zunanjo linijo - na sprejemu Bolgar Todor Nikolaev Aleksiev in Finec Olli Kunnari ter na korektorju prav tako finski reprezentant Mikko Oivanena, jih najbolj še krasi izjemna kolektivna igra. Njihov blok v povezavi z obrambo, deluje res izjemno. Omeniti velja tudi dva turška reprezentanta, ki izstopata - blokerja Erhana Duengeja ter podajalca Ulasa Kiyaka, ki odlično vodi ekipo.''

''Ne glede na rezultat v Turčiji, imamo povratno tekmo doma in ob primeru zmage in poraza ali obratno seveda o potniku v naslednji krog odloča zlati niz. Vsekakor pa bomo v obe tekmi odšli maksimalno zbrano in z željo po zmagi, je še za konec dodal ''Kedo''.

Ne spreglejte