Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2024,
15.23

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Tacen Eva Terčelj Benjamin Savšek Luka Božič Peter Kauzer

Natisni članek

Petek, 10. 5. 2024, 15.23

2 meseca, 2 tedna

Pred EP v Tacnu

V Tacnu bo pestro #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Peter Kauzer | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Kajakaši in kanuisti so na novinarski konferenci predstavili svoja pričakovanja pred evropskim prvenstvom v slalomu na divjih vodah, ki bo od 15. do 19. maja potekalo v Tacnu. Na prvenstvu bo nastopilo po šest slovenskih kanuistov in kajakašev, od katerih najvišje merijo Benjamin Savšek, Luka Božič, Peter in Eva Terčelj.

"Pričakovanja pred domačimi navijači so zmeraj visoka, saj progo vsi zelo dobro poznamo, na njej se pred davnimi leti tudi začel svoj preboj v svetovni vrh. Na startu si predvsem želim mirnosti in dobre vožnje, v kateri ne bo napak. Če bom vse omenjeno izpolnil, menim, da rezultat na koncu ne bi smel izostati," je povedal Kauzer, ki že ima izpolnjeno olimpijsko normo za nastop v Parizu.

Benjamin Savšek je v svoji karieri štirikrat osvojil naslov evropskega prvaka. | Foto: Ana Kovač Benjamin Savšek je v svoji karieri štirikrat osvojil naslov evropskega prvaka. Foto: Ana Kovač Benjamina Savška čaka poseben izziv

V nekoliko drugačnem položaju je Benjamin Savšek, ki nastopa Parizu, kjer bi branil zlato medaljo, še nima zagotovljenega. Ob tem pa mu tekmovanje v Tacnu predstavlja poseben izziv zaradi tega, ker na domačem terenu še nima posamične medalje z velikih tekmovanj. "Moj glavni motiv je, da tudi na domači progi naredim vrhunski rezultat," je bil glede svojih ambicij v Tacnu jasen Savšek. Ob tem je tudi on dodal, da si želi v Tacnu prikazati svoje najboljše vožnje.

Božič se z olimpijsko vozovnico ne obremenjuje

Savška v Tacnu čaka še en izziv, saj si bo moral olimpijski nastop še priboriti, o čemer bo odločil dvoboj z njegovim kolegom iz reprezentance Luko Božičem. Ta je povedal, da se z bojem za olimpijsko vozovnico še ne obremenjuje, čeprav mu po pesimističnem scenariju tudi drugo mesto potencialno ne prinaša nastopa v Parizu. "Moje zadovoljstvo z drugim mestom bo odvisno od tega, kdo bo pred mano," je izjavi za medije dejal Božič.

"Menim, da je vse mogoče, zato moram iti korak za korakom." | Foto: Ana Kovač "Menim, da je vse mogoče, zato moram iti korak za korakom." Foto: Ana Kovač

Eva Terčelj bo iskala dobre občutke

Poleg Božiča in Savška bo v moški konkurenci med kanuisti nastopil tudi Žiga Lin Hočevar. Pri dekletih pa se bodo pa tacenskih brzicah v kanuju spustile še Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak.

Med kajakašicami najvišje cilja Eva Terčelj, ki ima tako kot Kauzer, Eva Alina Hočevar že ima zagotovljeno pot v Pariz. "Želim si, da bi našla prave občutke, s katerimi bom konkurenčna tekmicam. To pa je mogoče zgolj s tekočimi vožnjami brez dotikov, ki so mi na začetku sezone povzročali še nekaj težav. Menim, da je vse mogoče, zato moram iti korak za korakom," je predstavnikom sedme sile dejala Terčelj.

Ob Evi Terčelj bo v kajaku nastopila še Ajda Novak. Obe bosta sicer tekmovali v dveh disciplinah, in sicer slalomu in krosu. Enak program bo imel tudi Peter Kauzer, ki mu bosta v krosu delala družbo še Jakob Šavli in Tine Kancler, v slalomu pa še Lan Tominc.

Obeta se bogat spremljevalni program

Prvenstvo se bo svečanim odprtjem v centru Ljubljane začelo v sredo, 15. maja, še pred uradnim odprtjem prvenstva bo pri Čevljarskem mostu v ponedeljek, 13. maja, potekal tudi paralelni slalom za Nagrado mesta Ljubljana. Prireditelji so v času prvenstva poskrbeli za bogat spremljevalni program, pozivajo pa, da obiskovalci svoja vozila parkirajo na parkirišču v Stanežičah, od koder bodo Tacna oziroma do prizorišča, kjer parkirnih mest ne bo, na vsake pol ure vozili avtobusi.

Preberite še:

Žiga Lin Hočevar
Sportal Kajakaši in kanuisti po izbirnih tekmah s popolno reprezentanco
Benjamin Savšek
Sportal Savšek zmagal v Bratislavi
Eva Terčelj
Sportal Evi Terčelj se je zdelo smiselno, da gre v Avstralijo
Ne spreglejte