Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2020,
8.52

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Tokio 2020 Teja Belak

Petek, 10. 4. 2020, 8.52

4 leta

upoštevali bodo kvalifikacijske dosežke

Belakova prejela odlično novico v boju za OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Teja Belak | Teja Belak si je izdatno izboljšala možnosti v boju za olimpijsko vozovnico. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Teja Belak si je izdatno izboljšala možnosti v boju za olimpijsko vozovnico.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najboljša slovenska telovadka Teja Belak je prejela veselo novico glede kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu. Na marčevskem svetovnem pokalu v Bakuju, ki so ga zaradi koronavirusne pandemije odpovedali sredi tekmovanja večer pred finali, bodo v boju za OI obveljali kvalifikacijski dosežki. Belakova je bila v kvalifikacijah prva na preskoku.

Po videokonferenci izvršnega odbora Mednarodne gimnastične zveze (Fig) je zdaj uradno znano, da bodo pri Figu v kvalifikacijah za olimpijske igre Tokio 2020, ki so jih zaradi novega koronavirusa prestavili na poletje 2021, upoštevali tudi minuli svetovni pokal v Bakuju.

Prireditelji marčevskega tekmovanja v Bakuju so namreč po dveh dneh kvalifikacijskih bojev prekinili preizkušnjo zaradi odredbe azerbajdžanske vlade, da so od sobote naprej, ko bi se morali začeti finali, zaradi pandemije novega koronavirusa prepovedana množična druženja v državi.

Do zdaj ni bilo znano, kako se bodo glede tega odločili pri Figu, saj je skoraj 75 odstotkov od skupno 324 gimnastičnih mest na OI že dodeljenih, pandemija covida-19 pa je preprečila izvedbo preostalih kvalifikacijskih turnirjev.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je po preložitvi OI na prihodnje poletje podaljšal kvalifikacijsko obdobje do 29. junija 2021, kar je dalo Figu več prostora za izvedbo kvalifikacijskega procesa.

"Te novice sem bila res zelo vesela in je, priznam, res nisem pričakovala. Obenem je odlična motivacija v teh časih, ko imamo vsi drugačne prioritete," je novico pospremila 25-letna slovenska telovadka, ki si je znatno izboljšala položaj v boju za olimpijski nastop.

Preberite še:

Sašo Bertoncelj
Sportal Bertonclju se tudi v Bakuju ni izšlo, finalne boje odpovedali
Teja Belak
Sportal Teja Belak v Bakuju poskrbela za vedre obraze
Ne spreglejte