Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2013,
22.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Teja Belak

Sobota, 30. 11. 2013, 22.03

8 let

Teja Belak in Žan Žunko državna prvaka v gimnastiki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Teja Belak (Zelena jama) in Žan Žunko (Center Maribor) sta na državnem prvenstvu v športni gimnastiki osvojila naslova v mnogoboju.

Belakova je zmago slavila pred klubsko kolegico Tjašo Kysselef na drugem in Ano Cikač (Studenci) na tretjem mestu. Med telovadci je bil drugi Luka Bojanc (Novo mesto), tretji pa Matic Pečan (Partizan Vič). Najboljša slovenska telovadka Belakova, letos četrta na evropskem prvenstvu v Moskvi na preskoku ter 11. na svetovnem prvenstvu v Antwerpnu na tem orodju, ni bila prepričljivo najboljša le v mnogoboju, temveč je zmagala tudi na vseh štirih orodjih. Najboljša je bila na preskoku, dvovišinski bradlji, gredi, kjer se je po dolgem času in okrevanju po poškodbi predstavila tudi olimpijka Adela Šajn, in parterju.

V moški konkurenci na DP niso nastopili najboljši slovenski telovadci Sašo Bertoncelj, Mitja Petkovšek, Rok Klavora in Alen Dimic. V mnogoboju je zmagal Žunko, ki se je veselil še naslovov na preskoku in drogu. Na parterju je državni naslov osvojil Žiga Šilc (Narodni dom), na konju z ročaji je bil najboljši Luka Kišek (Partizan Vič), na krogih se je zmage veselil Bojanc, na bradlji pa član domačega kluba, organizatorja DP, Andraž Lamut (Ruše).

Z državnim prvenstvom se je sezona tekmovanj v športni gimnastiki končala. Prihodnji teden pa bo Gimnastična zveza Slovenije v Portorožu gostila volilni kongres Evropske gimnastične zveze (UEG), na katerem se bodo za položaje v krovni evropski organizaciji potegovali tudi trije Slovenci. Novi predsednik GZS Ivan Levak bo kandidiral za predsednika nadzornega odbora UEG, nekdanji predsednik slovenske zveze Klemen Bedenik za člana izvršnega odbora UEG, Špela Dragaš pa za članico tehničnega komiteja za ritmično gimnastiko pri UEG.

Ne spreglejte