Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

6 let, 6 mesecev

Stojanović našel vratarja za 10 let?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Sloveniji športnih talentov res ne primanjkuje, pravijo. Izpostavili smo petero imen, za katere boste brez dvoma še slišali. Jan Oblak, Miha Zajc, Jure Dolenec, Luka Gračnar in Jaka Hvala.

Izvrsten debi Jana Oblaka na Norveškem

Po zdaj že nekdanjemu slovenskemu selektorju Slaviši Stojanoviću se je bolj ali manj le udrihalo, njegove posrečene poteze pa večinoma niso bile kaj prida osvetljene. Ena takšnih je bila ponujena priložnost Janu Oblaku, 19-letnemu vratarju portugalskega Rio Aveja, kamor ga je posodila Benfica. Na kvalifikacijski tekmi z Norveško je Škofjeločan dobil priložnost zaradi poškodbe Samirja Handanovića in jo zahvaljujoč izvrstnim posredovanjem pograbil z obema rokama. Žal pa sta njegovo predstavo, ki bi bila sicer še bolj opevana, skazila gol z enajstmetrovke v sodniškem podaljšku in poraz. A talent in pogum sta bila vsekakor – znova – potrjena.

Zajc vse prej kot strahopeten – dva gola na prvencu

Šempetrčan Miha Zajc je za Olimpijo v prvoligaški družbi debitiral na res izjemen način. Proti Muri 05 je 18-letni vezist odigral 90 minut, zabil dva zadetka ter si prislužil klanjanje medijskih predstavnikov, kasneje pa celo preizkušnjo pri Manchester Cityju. Žal pa je bil debi tudi edini nastop posojenega igralca Brava v jesenskem delu prvenstva. Direktor Olimpije Sanel Konjević je namreč pred kratkim v pogovoru za Sportal pojasnil, kakšne težave se pojavljajo v zvezi z morebitno njegovo zeleno-belo prihodnostjo.

Jure Dolenec – blesteča sedanjost in prihodnost

Za Jureta Dolenca je bil nastopa na januarskem evropskem prvenstvu v Srbiji, kjer je Slovenija z všečno igro osvojila šesto mesto, prvi na velikih tekmovanjih. Škofjeločan je na njem verjetno tudi zadnje dvomljivce prepričal, da se je iz talenta prelevil v desnega zunanjega, na katerega se selektor lahko zanese. Pravzaprav je ob poškodbi Jureta Natka postal prva izbira na tem položaju in se uveljavil kot lik, ki lahko tudi v ključnih trenutkih kreira igro, zadeva iz igre in sedemmetrovk in daje svoj prispevek tudi v obrambi. Po sedmih tekmah se je njegov števec golov ustavil pri številki 30, kar pomeni, da je bil skupaj z Luko Žvižejem drugi slovenski strelec. Brez dvoma je tudi izložba evropskega prvenstva pripomogla k stopnici naprej v njegovi karieri. Prihodnjo sezono bo namreč dres Gorenja zamenjal za Montpellierovega.

Luka Gračnar, najstnik, ki prekaša hokejske ase

Tretja sezona vratarja Luke Gračnarja pri premožnem Salzburgu je Gorenjcu prinesla veliko zadovoljstva. Ne le da si je pridobil trenerjevo zaupanje v ostri konkurenci NHL-ovca Alexa Aulda in avstrijskega reprezentanta Bernda Brücklerja. Poleg 17 nastopov v Ebel – obranil je 92 % strelov – za bike je doživel prvenec v slovenski članski reprezentanci in proti Italiji ohranil mrežo nedotaknjeno.

Jaka Hvala skočil med najboljše skakalce sveta

Komaj 19-letni Primorec Jaka Hvala je že v lanski sezoni nemalokrat opozoril nase. Da pa mu bo šlo v zimskih mesecih leta 2012 tako odlično od nog in rok, pa je pričakoval le malokdo. Od vseh slovenskih skakalcev je prav ta mladenič v najbolj stabilni formi, na sedmih tekmah je bil le dvakrat zunaj 15-erice, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa zaseda deveto mesto. Mednarodna smučarska zveza ga je uvrstila celo v širši krog favoritov za zmago na prihajajoči novoletni skakalni turneji. In ne le to: supertalent iz Ponikev pri Tolminu je v Engelbergu skočil do najboljše uvrstitve kariere, petega mesta.

Ne spreglejte