Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 10. 2013,
22.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nova KBM Branik

Sobota, 26. 10. 2013, 22.08

8 let

Šov Mlakarjeve za tri točke na Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarice Nove KBM Branika so v 2. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagale ekipo Post Schwechat.

Mariborske odbojkarice so tudi v drugi tekmi srednjeevropske lige zmagale. Tokrat v gosteh proti vselej neugodni ekipi Posta Schwechata. Potem ko so osvojile prvi in drugi niz, so tretjega izgubile v izenačeni končnici, nato pa v četrtem ves čas vodile in tekmo pripeljale h koncu. Mariborčanke so tekmo začele hrabro in taka igra se jim je obrestovala. Niti igre so držale v svojih rokah, dobro so sprejemale, uspešno organizirale napade, ki sta jih največkrat zaključevali Iza Mlakar in Ana Starčević. Gostiteljice so imele veliko težav tudi z neugodnimi začetnimi udarci slovenskih prvakinj, ki so si sredi niza priigrale nekaj točk prednosti, nato pa z zbrano igro osvojile niz.

Tudi v drugem nizu so gledalci spremljali podobno igro. Mariborčanke so ves čas vodile, nekaj točk so osvojile tudi z blokom in s protinapadi. Čeprav so se gostiteljice trudile, da bi v končnici ujele prednost gostij, jim slednje z odločno in preudarno igro tega niso dovolile. Je pa preobrat odbojkaricam Posta uspel v tretjem nizu. Ta je bil zelo izenačen, odločen pa je bil v končnici. Ekipa Posta je vodila s 24:23, a zapravila prvo priložnost za zmago v nizu, gostje so izenačile, nato pa so avstrijske odbojkarice z nekaj sreče osvojile dve točki zapored in znižale vodstvo Štajerk v nizih na 1:2.

Slovenske prvakinje so v četrtem nizu spet zaigrale tako kot znajo. Šlo jim je kot po maslu in ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:8 zanje. Pričakovati je bilo lahko pot do zmage, toda odbojkarice Posta so se "prebudile" ter se podale v lov za Mariborčankami. Te so pred končnico še imele obetavno prednost (21:16), toda ta je po štirih zaporednih točkah Posta skopnela na točko, pri vodstvu 24:23 pa so gostje vendarle dosegle zmagovito točko.

"Post ima v primerjavi z lansko sezono spremenjeno igralsko zasedbo, ki pa je prav tako zelo kakovostna. Toda naše odbojkarice so tokrat prikazale odlično igro. Še posebej sem zadovoljen, da so po porazu v tretjem nizu dekleta zmogla dovolj zbranosti in moči, da so brez večjih napak odigrala četrti niz in se veselila zmage," je povedal trener Bruno Najdič.

Ne spreglejte