Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
1. 11. 2012,
8.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 11. 2012, 8.41

8 let

Saša Starović: Veliko boljši smo kot ACH

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Eden iz med treh srbskih reprezentantov pri Macerati, Saša Starović je pred drevišnjo tekmo velik optimist. Pravi, da je kvaliteta na njihovi strani, zato pride v poštev le gladka zmaga.

Starović, ki je imel v preteklem letu velike težave s poškodbo kolena, se počasi vrača v staro formo. Podobno kot Slovenec Alen Pajenk tudi on ni v prvem planu trenerja Alberta Giulianija. Je pa Srb zadnji dve tekmi Macerate (Asse-Lennik, Ravenna) odigral v celoti. "Zelo sem zadovoljen s prikazanim na teh dveh tekmah. Zavedam se, da imam še veliko rezerv. Trdo delam vsak dan in počasi postajam spet tisti stari Starović."

Macerata v dosedanjem poteku sezone še ni okusila grenkobe poraza, nič drugače ne bo niti po tekmi z ACH Volleyjem, pravi srbski korektor: "Pri ACH Volleyju igrajo moji dobri prijatelji Uroš Kovačević, Milan Rašić in Borislav Petrović. Ljubljančani nimajo slabega moštva, a mi smo veliko boljši. To bomo dokazali tudi na igrišču. Ne rečem, da bo lahko, a v tekmo bomo šli z vso močjo, saj za cilj osvojiti prvo mesto v skupini, potrebujemo tri točke." Če bo res tako kot pravi mladi Srb, za Macerato zagotovo ne bo začel, pač pa bo Giuliani na parket poslal preizkušeno 'šestroko' – Zajcev, Parodi, Savani, Podraščanin, Stanković in Travica.

Flajs: Osvojiti najmanj en niz

"Pred nami je nova težka tekma in upam, da bomo odigrali več kot tri nize. Kvaliteta je na njihovi strani, saj je Macerata eden izmed favoritov za osvojitev naslova evropskega prvaka. Naš cilj je prikazati dobro igro in osvojiti najmanj en niz," je pred tekmo zadržan kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki je bil tudi eden tvorcev presenečenja leta 2010, ko je Macerata v TOP 12 lige prvakov že padla dvakrat s 3:2. Zakaj ne bi še enkrat, je pa res, da je trenutna postava aktualnih italijanskih prvakov mnogo bolj zvezdniška, kot je bila pred tremi leti. O zdajšnje postave je bil takrat v moštvu le bloker Marko Podraščanin.

Tekma se bo pričela ob 18. uri.

Ne spreglejte